Θεόφιλος Λαλεχός: «Περιμέναμε εδώ και καιρό μια τέτοια εμφάνιση του Τανταλίδη»

Η μεγάλη επιτυχία που αναζητούσε εδώ και καιρό ο Αντώνης Τανταλίδης και μέχρι πρότινος του ξέφευγε στις λεπτομέρειες, ήρθε στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης της Ντόχα. Ο 24χρονος πρωταθλητής κατέκτησε επάξια το χάλκινο μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους, ανεβαίνοντας στο βάθρο των νικητών πλάι σε δύο αθλητές με τεράστιες διακρίσεις στο αγώνισμα και πραγματοποιώντας μία αψεγάδιαστη εκτέλεση του προγράμματός του. Επιπλέον, μία ημέρα νωρίτερα είχε χάσει στις λεπτομέρειες την είσοδο στον αντίστοιχο τελικό του άλματος.

lalechos-tantalidis

Ο Θεόφιλος Λαλεχός με τον αθλητή του, Αντώνη Τανταλίδη, σε στιγμιότυπο από παλαιότερο διεθνή αγώνα.

Ο προπονητής του, Θεόφιλος Λαλεχός, είχε κάθε λόγο να νιώθει ικανοποιημένος, μετά από αυτή την σημαντική δικαίωση των κόπων τους:
«Ο Αντώνης έκανε αυτό ακριβώς που είχε δείξει και στις τελευταίες προπονήσεις στον Άγιο Κοσμά, πριν αναχωρήσουμε για το Κατάρ. Αυτό δείχνει ότι είναι πολύ συνειδητοποιημένος ως αθλητής και ότι ήταν έτοιμος για μία τέτοια εμφάνιση. Στον προκριματικό είχε δύο λάθη, αλλά σήμερα στον τελικό ήταν εξαιρετικός. Περιμέναμε εδώ και καιρό αυτή την υψηλή βαθμολογία, αλλά μέχρι τώρα δεν του ‘έβγαινε’. Τώρα τα κατάφερε και πλέον κοιτάμε μπροστά με μεγαλύτερη δύναμη.
Είναι ένας αθλητής που τον έχω στα χέρια μου από πέντε χρονών. Το μόνο που θέλω είναι να έχει την υγεία του, να χαίρεται τη γυμναστική και πιστεύω ότι θα τον καμαρώσω να πετυχαίνει ακόμα μεγαλύτερα πράγματα, επειδή είναι πολύ καλός και μπορεί να διακριθεί τόσο στο έδαφος, όσο και στον πλάγιο ίππο και στο άλμα, στο οποίο οριακά έμεινε εκτός τελικού σ’ αυτή τη διοργάνωση».

Ο κ. Λαλεχός δεν παρέλειψε να κάνει λόγο και για την τεράστια επιτυχία του Λευτέρη Πετρούνια: «Ο Λευτέρης με εντυπωσίασε. Ήταν εκπληκτικός, έδειξε ότι είναι πολύ μεγάλος αθλητής και θα βρίσκεται με την αξία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Του αξίζουν συγχαρητήρια».

Στιγμιότυπα από την προσπάθεια του Αντώνη Τανταλίδη στο παγκόσμιο κύπελλο της Ντόχα:
tantalidis_doha2021_2
tantalidis_doha2021_