Πρώτο βήμα για το ανανεωμένο ανσάμπλ (video)

Το πρώτο βήμα μιας νέας πορείας, έπειτα από ενάμιση χρόνο εκτός αγωνιστικής δραστηριότητας, έκανε η ανανεωμένη Εθνική ανσάμπλ γυναικών, στην πρεμιέρα του παγκοσμίου κυπέλλου ρυθμικής γυμναστικής της Σόφιας (26-28 Μαρτίου).

Η ελληνική ομάδα, αποτελούμενη από τις Μαρίνα Ανδρονίκου, Κατερίνα Βούσουλα, Ραφαηλία Γουργιώτη, Κατερίνα Παγουλάτου, Χριστίνα Ρήγα παρουσίασε στην “Arena Armeec” το καινούργιο πρόγραμμά της στις 5 μπάλες και παρότι περιορίστηκε στους 25,650 βαθμούς και την 11η θέση, πληρώνοντας ακριβά τα λάθη που έκανε, είχε ως μεγάλο κέρδος την ίδια την συμμετοχή της. Η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί άλλωστε το αρχικό τεστ στον δρόμο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ιουνίου, εκεί όπου θα κριθεί και η Ολυμπιακή πρόκριση.

Το ελληνικό ανσάμπλ θα αγωνιστεί αύριο (Σάββατο 27/03, 19:20 – 19:50 ώρα Ελλάδας) στο δεύτερο σκέλος του σύνθετου αγώνα, σε πρόγραμμα με 3 στεφάνια / 4 κορύνες, με την Ήλια Αλεξοπούλου να παίρνει τη θέση της Μαρίνας Ανδρονίκου στο ταπί.

Αντίθετα με ό,τι ισχύει στο ατομικό, για τα κορίτσια του ανσάμπλ το παγκόσμιο κύπελλο της Βουλγαρίας δεν έχει χαρακτήρα προ-Ολυμπιακού τουρνουά και χρησιμεύει απλώς ως «ξεμούδιασμα», μετά την υποχρεωτική απραξία ολόκληρου του 2020 λόγω της πανδημίας, με την προοπτική να επιτρέψει στην ομάδα να αποκτήσει σταδιακά αυτοπεποίθηση και αγωνιστική ετοιμότητα.

Το πρόγραμμα του ελληνικού ανσάμπλ στις 5 μπάλες (25,650 β.):