Αναβλήθηκε το παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης της Ντόχα

Την αναβολή του παγκοσμίου κυπέλλου ενόργανης γυμναστικής της Ντόχα, του όγδοου και τελευταίου προ-Ολυμπιακού αγώνα πρόκρισης για τους σπεσιαλίστες των οργάνων όπως ο Λευτέρης Πετρούνιας, ανακοίνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής, λόγω της πανδημίας.

Το παγκόσμιο κύπελλο οργάνων της Ντόχα ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί από τις 10 έως τις 13 Μαρτίου 2021 και θα αποτελούσε για τον Έλληνα «άρχοντα των κρίκων» το καθοριστικό βήμα για τη μαθηματική εξασφάλιση του εισιτηρίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
Ωστόσο, η FIG ανακοίνωσε ότι η διοργάνωση αναβάλλεται, εξαιτίας των συνεπειών της νόσου Covid-19, και θα οριστεί σε νέες ημερομηνίες.

Βάσει του αρχικού σχεδιασμού, το παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης του Κατάρ είχε προγραμματιστεί να γίνει τον Απρίλιο του 2020, αλλά η πανδημία δεν είχε επιτρέψει ούτε τότε τη διεξαγωγή του. Πρόκειται για τον τελευταίο αγώνα της σειράς των παγκοσμίων κυπέλλων οργάνων, μέσα από την οποία θα κατακτήσουν την Ολυμπιακή πρόκριση συνολικά έξι αθλητές και τέσσερις αθλήτριες, από ένας και μία σε κάθε όργανο.