Επιστρέφουν άμεσα στις προπονήσεις οι αθλητές των Εθνικών ομάδων ενόψει των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων

Τη δυνατότητα να επανέλθουν στις προπονήσεις και να ξεκινήσουν προετοιμασία για τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα των επόμενων μηνών έχουν πλέον οι αθλητές και αθλήτριες των Εθνικών ομάδων ενόργανης, ρυθμικής και τραμπολίνο, καθώς το αίτημα της Ε.Γ.Ο. για να «ανοίξουν» τα γυμναστήρια και για τις συγκεκριμένες κατηγορίες αθλητών έγινε δεκτό από τη Γ.Γ.Α., με τη μεσολάβηση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η επιμονή της Ε.Γ.Ο. για αποκατάσταση του προβλήματος απέδωσε καρπούς, έπειτα από τις τελικές επαφές που έγιναν ανάμεσα στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Θανάση Βασιλειάδη και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά διαμέσου της Ε.Ο.Ε., στην οποία είχε σταλεί από τις 16 Δεκεμβρίου 2020 η επικαιροποιημένη λίστα με τα ονόματα των αθλητών-αθλητριών που υπολογίζονται για τα φετινά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών-γυναικών και εφήβων-νεανίδων στα τρία Ολυμπιακά αθλήματα της Γυμναστικής.

Πλέον τα μέλη των Εθνικών ομάδων θα μπορούν να πραγματοποιούν ατομικές προπονήσεις στα Κέντρα Υψηλών Επιδόσεων, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, τηρώντας ασφαλώς όλα τα μέτρα που προβλέπονται από τον Ε.Ο.Δ.Υ. και την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γ.Γ.Α. για την πρόληψη και τον περιορισμό της νόσου Covid-19.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά τα περιοριστικά μέτρα που λήφθηκαν στις αρχές Νοεμβρίου 2020, την άδεια να προπονούνται είχαν λάβει μόνον τα μέλη της προ-Ολυμπιακής ομάδας ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής.

Από πλευράς Ε.Γ.Ο. θα ακολουθήσει νέα σειρά επαφών με τους αρμόδιους φορείς, από την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να ενταχθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στις προπονήσεις και οι υπόλοιποι επίλεκτοι αθλητές και αθλήτριες όλων των αθλημάτων της Γυμναστικής.