Καλή χρονιά, με γεμάτα γυμναστήρια και δικαίωμα στην άθληση! (videos)

Η αυγή του 2021 φέρνει πιο κοντά την προσδοκία για νίκη της ανθρωπότητας στη μάχη με την πανδημία, αλλά και την αντίστοιχη προσδοκία για άμεση, ασφαλή επαναφορά στις ατομικές προπονήσεις για τους Έλληνες πρωταθλητές, χωρίς άδικους διαχωρισμούς σε αθλήματα «προνομιούχα» και μη.

Οι εκπρόσωποι των Εθνικών ομάδων γυμναστικής, που κανονικά θα έπρεπε να προετοιμάζονται για τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του Απριλίου, συμπληρώνουν πλέον δύο μήνες εκτός προπονήσεων. Την ίδια στιγμή που η προπονητική δραστηριότητα σε άλλα, ομαδικά αθλήματα κρίνεται «ασφαλής», οι αίθουσες γυμναστικής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με εμβαδό άνω των 2.000 τ.μ., παραμένουν σχεδόν άδειες, αφού η Γ.Γ.Α. επιμένει να επιτρέπει τις ατομικές προπονήσεις μόνο για τα μέλη της προ-Ολυμπιακής ομάδας της ενόργανης και ρυθμικής.

Με αφορμή τα παραπάνω, ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης δήλωσε:
«Εκ μέρους όλου του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο., εύχομαι το 2021 να μην ξαναδούμε τις εικόνες ντροπής των άδειων γυμναστηρίων και να επανέλθουν επιτέλους οι Εθνικές μας ομάδες στις προπονήσεις. Να μην στερηθούν άλλο οι πρωταθλητές μας το δικαίωμα στην άθληση και στη διεκδίκηση των στόχων τους. Καλή χρονιά, με υγεία για όλους!»

Βίντεο από προπόνηση στην αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας, με αναλογία «μία αθλήτρια ανά 1.000 τ.μ.»:

Παρόμοια εικόνα και στις προπονήσεις στην αίθουσα γυμναστικής του Κέντρου Υψηλών Επιδόσεων στο Ε.Α.Κ. Αγίου Κοσμά: