Στην ΚίταΚιουσού της Ιαπωνίας τα παγκόσμια πρωταθλήματα ενόργανης και ρυθμικής του 2021

Η πόλη ΚίταΚιουσού της Ιαπωνίας ανέλαβε να φιλοξενήσει τα παγκόσμια πρωταθλήματα ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής του 2021, η τέλεση των οποίων δεν ήταν καθόλου βέβαιη έπειτα από τη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για το ερχόμενο έτος.

Η γενέτειρα του προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), Μορινάρι Γουατανάμπε, έδωσε τελικά τη λύση και θα διοργανώσει τα δύο παγκόσμια πρωταθλήματα σε διαδοχικές εβδομάδες μέσα στον Οκτώβριο του 2021, προσελκύοντας στο ιαπωνικό έδαφος τα αστέρια της διεθνούς γυμναστικής για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες, εφόσον φυσικά ξεπεραστούν επαρκώς τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού.
Ενόψει των δύο διοργανώσεων θα σχεδιαστούν ειδικά πρωτόκολλα από τους οικοδεσπότες για την ασφάλεια των συμμετεχόντων, σύμφωνα με τη νέα πραγματικότητα που θα έχει διαμορφωθεί έως τότε, όπως ανέφερε στην σχετική ανακοίνωσή της η FIG.

«Εάν δείξουμε ότι τα παγκόσμια πρωταθλήματα μπορούν να διοργανωθούν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, πιστεύουμε ότι η ενέργεια αυτή θα αποτελέσει έναν φάρο ελπίδας για ολόκληρο τον αθλητισμό», δήλωσε ο πρόεδρος της Ιαπωνικής Ομοσπονδίας Γυμναστικής, Χιντενόρι Φουτάγκι.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης του 2021 είχε ανατεθεί αρχικά στην Κοπεγχάγη, αλλά οι Δανοί διοργανωτές υπαναχώρησαν έπειτα από την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων για το ερχόμενο καλοκαίρι και με δεδομένο ότι η Ολυμπιακή χρονιά είθισται να μην περιλαμβάνει παγκόσμια πρωταθλήματα γυμναστικής, λόγω της ανάγκης πολλών αθλητών και αθλητριών να ξεκουραστούν μετά την υπερπροσπάθεια της συμμετοχής στη μεγαλύτερη διοργάνωση του πλανήτη.

kitakyushu-general-gymnasium

Το Γενικό Γυμναστήριο της ΚίταΚιουσού θα φιλοξενήσει τα αγωνίσματα του παγκόσμιου πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής του 2021.

kitakyushu-west-japan-exhibition-centre

Το Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Ιαπωνίας θα αποτελέσει τον χώρο διεξαγωγής του παγκόσμιου πρωταθλήματος ρυθμικής γυμναστικής, τον ερχόμενο Οκτώβριο.