Ματαιώνεται η Τελική Φάση Ενόργανης Γ’-Δ’ κατηγοριών, Α’-Γ’-Δ’ περιφερειών

artistic-enorgani-detail-10

Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει τη ματαίωση της Τελικής Φάσης Ενόργανης Γυμναστικής Γ’-Δ’ κατηγοριών (Παίδων-Κορασίδων, Παμπαίδων-Παγκορασίδων), Α’-Γ’-Δ’ Περιφερειών, η οποία ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δ.Α.Κ. Κορυδαλλού, στις 30 Οκτωβρίου – 01 Νοεμβρίου 2020.

Η παραπάνω απόφαση λήφθηκε για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, έπειτα από την ανίχνευση κρουσμάτων Covid-19 σε μέλη διαφόρων σωματείων που θα έπαιρναν μέρος στους αγώνες, σε συνδυασμό με δευτερεύοντα προβλήματα τεχνικής φύσεως που αφορούσαν στη μεταφορά και τοποθέτηση των οργάνων στο κλειστό του Κορυδαλλού.

Η Ε.Γ.Ο. είχε προβεί στις κατάλληλες ενέργειες ώστε να υλοποιήσει τον αγώνα με απόλυτη υπευθυνότητα, τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Γ.Γ.Α. και ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα διασποράς του κορωνοϊού, ωστόσο η εμφάνιση αυτών των κρουσμάτων ανατρέπει τον αρχικό σχεδιασμό και δεν επιτρέπει την έκθεση των υπόλοιπων αθλητών-αθλητριών και των προπονητών τους σε κίνδυνο.

Δεσμευόμαστε απέναντι στους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες των κατηγοριών Παίδων-Κορασίδων και Παμπαίδων-Παγκορασίδων των Α’-Γ’-Δ’ Περιφερειών, που διψούν να επανέλθουν στην αγωνιστική δραστηριότητα με τρόπο ασφαλή, ότι θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια προκειμένου να τους προσφέρουμε σύντομα την ευκαιρία να συναγωνιστούν μεταξύ τους, στο πλαίσιο ενός νέου αγώνα, έστω και άτυπου. Και ασφαλώς, ευελπιστούμε ότι μέσα το 2021 θα επανέλθει η κανονικότητα στις ζωές όλων μας και στην αθλητική δραστηριότητα, επιτρέποντας στην Ε.Γ.Ο. να υλοποιήσει πλήρως τις διοργανώσεις του εθνικού αγωνιστικού ημερολογίου της.