Ενημέρωση για τις προοπτικές διεξαγωγής των προσεχών αγώνων της Ε.Γ.Ο. και για το δικαίωμα συμμετοχής των σωματείων

katharismos-mikra-aug2019_10

Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία σας ενημερώνει για τις προοπτικές διεξαγωγής κάθε μίας από τις εθνικές διοργανώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το τριήμερο από την Παρασκευή 30/10 έως την Κυριακή 01/11, για τους νέους περιορισμούς στις προπονήσεις αθλητών-αθλητριών στις εγκαταστάσεις των Ε.Α.Κ. Θεσσαλονίκης, καθώς και για το δικαίωμα συμμετοχής των σωματείων στα προσεχή Πανελλήνια Πρωταθλήματα.
Διευκρινίζουμε ότι η παρούσα ενημέρωση γίνεται σύμφωνα με τα δεδομένα που ισχύουν στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή και τα οποία επαναξιολογούνται καθημερινά από τους αρμόδιους φορείς.

Τελική Φάση Ενόργανης Γ’-Δ’ Κατ., Β’ Περιφέρειας (Μίκρα, Σάββατο 31/10 – Κυριακή 01/11):
Με δεδομένη την αύξηση των κρουσμάτων της νόσου Covid-19 στη Θεσσαλονίκη, η διοίκηση των Ε.Α.Κ. Θεσσαλονίκης αποφάσισε ότι οι εγκαταστάσεις που επιβλέπει (συμπεριλαμβανομένης της αίθουσας «Ι. Μελισσανίδης» στο Ε.Γ. Μίκρας και του Αλεξανδρείου Μελάθρου) θα μείνουν κλειστές από την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου και μέχρι νεωτέρας.
Κατ’ εξαίρεση, μετά από επικοινωνία του προέδρου της Ε.Γ.Ο. Θανάση Βασιλειάδη με τη διοικούσα επιτροπή των Ε.Α.Κ.Θ., την Πέμπτη (29/10) και την Παρασκευή (30/10) θα έχουν δικαίωμα εισόδου και προπόνησης στην αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» με ονομαστική λίστα που θα δοθεί από την Ε.Γ.Ο. αποκλειστικά και μόνον οι αθλητές-αθλήτριες και οι συνοδοί τους, που έχουν δηλωθεί να συμμετάσχουν στους αγώνες του Σαββατοκύριακου και οι οποίοι σχεδιάζεται να διεξαχθούν κανονικά.
Από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και μέχρι νεωτέρας, οι αθλητικές εγκαταστάσεις των Ε.Α.Κ. Θεσσαλονίκης θα παραμείνουν κλειστές για όλους ανεξαιρέτως τους αθλητές και αθλήτριες της Γυμναστικής.

Τελική Φάση Ενόργανης Γ’-Δ’ Κατ., Α’-Γ’-Δ’ Περιφερειών (Κορυδαλλός, Παρασκευή 30/10 – Κυριακή 01/11):
Η προετοιμασία για τη διεξαγωγή των αγώνων προχωρά κανονικά. Απομένει να ξεπεραστεί ένα εμπόδιο τεχνικής φύσεως, που αφορά στη δυνατότητα μεταφοράς και τοποθέτησης των οργάνων στο Δ.Α.Κ. Κορυδαλλού, καθώς οι περιορισμοί κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες εμποδίζουν προς το παρόν την υλοποίηση των σχετικών εργασιών. Εφόσον εξασφαλιστεί η άδεια για την τοποθέτηση των οργάνων, πράγμα που ενδεχομένως συμβεί ακόμη και αύριο, Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, θα ακολουθήσει η τελική ανακοίνωση.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρυθμικής Ατομικού & Συλλόγων Α’ Κατ. (Ωραιόκαστρο, Σάββατο 31/10 – Κυριακή 01/11):
Η Ε.Γ.Ο. βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Δήμο Ωραιοκάστρου και με όλους τους αρμόδιους φορείς συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα και επιδιώκοντας την ομαλή και απόλυτα ασφαλή τέλεση των αγώνων. Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου θα υπάρξουν οι οριστικές εξελίξεις και η απόφαση για την συγκεκριμένη διοργάνωση. Μέχρι τότε, η προετοιμασία για τη διεξαγωγή των αγώνων προχωρά κανονικά.

Περιφερειακός Αγώνας Τραμπολίνο Γ’-Δ’ Κατ., Δ’ Περιφέρειας & Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ακροβατικού Διαδρόμου Α’-Β’-Γ’-Δ’ Κατ. (Ηράκλειο Κρήτης, Σάββατο 31/10 – Κυριακή 01/11):
Η προετοιμασία για τη διεξαγωγή των αγώνων, βάσει όσων ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο της Γ.Γ.Α., προχωρά κανονικά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Επιπλέον, σας ενημερώνουμε ότι έπειτα από την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του Γ.Γ.Α. Γιώργου Μαυρωτά, καθώς και αντιπροσωπείας της Ε.Γ.Ο. με επικεφαλής τον κ. Βασιλειάδη, κατέστη σαφές ότι δικαίωμα συμμετοχής στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα (όπως είναι το Πανελλήνιο Ρυθμικής Α’ Κατ. στο Ωραιόκαστρο και το Πανελλήνιο Ακροβατικού Διαδρόμου Α’-Β’-Γ’-Δ’ Κατ. στο Ηράκλειο Κρήτης) θα έχουν μόνον τα σωματεία που έχουν λάβει από τη Γ.Γ.Α. την ειδική αθλητική αναγνώριση ανά άθλημα.
Τα σωματεία που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής ενόψει των δύο προσεχών Πανελληνίων Πρωταθλημάτων θα ενημερωθούν σχετικά από την Ε.Γ.Ο..