Ενημέρωση για την ελληνική συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής 2020

Η Ε.Γ.Ο. σας ενημερώνει ότι, μετά από πρόσκληση του Προέδρου Θανάση Βασιλειάδη συζητήθηκε χθες, Τρίτη (13/10), μέσω τηλεδιάσκεψης η προοπτική της ελληνικής συμμετοχής στο προσεχές Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ρυθμικής Γυμναστικής στο Κίεβο (26-29 Νοεμβρίου).
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν τα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής Ρυθμικής Γυμναστικής της Ε.Γ.Ο., καθώς και οι ομοσπονδιακές προπονήτριες ατομικού και ανσάμπλ.

Μετά από διεξοδική συζήτηση και αφού ακούστηκαν οι απόψεις όλων και λήφθηκαν υπόψη όλες οι παράμετροι, ομόφωνα η Τεχνική Επιτροπή εισηγήθηκε την συμμετοχή μόνο στην κατηγορία ατομικού γυναικών με την αθλήτρια Ελένη Κελαϊδίτη.

Κατόπιν συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας το οποίο και έλαβε γνώση της προηγηθείσας σύσκεψης και εισήγησης και ομόφωνα αποφάσισε ότι:
Με κύριο γνώμονα την υγεία και ασφάλεια των αθλητριών, προπονητριών και κριτών και αντισταθμίζοντας το γεγονός ότι η αθλήτρια Ελένη Κελαϊδίτη βρίσκεται σε προ-Ολυμπιακή προετοιμασία αποφάσισε ότι, με τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα τόσο στη χώρα μας όσο και στη χώρα που θα φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ρυθμικής, η Ελλάδα θα συμμετάσχει τον προσεχή Νοέμβριο στο Κίεβο μόνο στην κατηγορία του ατομικού γυναικών.

Ως εκ τούτου εφιστούμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι ματαιώνονται οι αγώνες-κριτήρια πρόκρισης για την επιλογή των αθλητριών του ατομικού νεανίδων.