«Έφυγε» ο δημοσιογράφος Τάσος Παπαχρήστου

Την απώλεια ενός από τους κορυφαίους Έλληνες αθλητικούς συντάκτες, που αγάπησε και ανέδειξε τα Ολυμπιακά αθλήματα με μοναδικό τρόπο, θρηνεί ο ελληνικός αθλητισμός:
Ο Τάσος Παπαχρήστου «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών, έπειτα από μακρά και ξεχωριστή πορεία στη δημοσιογραφία και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, αφού υπήρξε αθλητής στίβου στα νιάτα του και μεταξύ άλλων διετέλεσε υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής τις τελευταίες δεκαετίες.

Λάτρης όλων των αθλημάτων, ο εκλιπών είχε συνεργαστεί με επιτυχία και με την Ε.Γ.Ο., ως παρουσιαστής της ετήσιας γιορτής βράβευσης των κορυφαίων της ελληνικής γυμναστικής, τον Νοέμβριο του 2014.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους για την απώλεια του ξεχωριστού δημοσιογράφου Τάσου Παπαχρήστου και απευθύνουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του.

Ακολουθεί η ανάρτηση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) για την απώλεια του Τάσου Παπαχρήστου:

Η αθλητική δημοσιογραφία και ο ΠΣΑΤ πενθούν την απώλεια ενός εκ των κορυφαίων αθλητικών συντακτών. Ο Τάσος Παπαχρήστου «έφυγε» από τη ζωή πρόωρα, σε ηλικία 63 ετών, χτυπημένος από την επάρατη νόσο.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και αφού έκανε τα πρώτα βήματά του στον κλασικό αθλητισμό, στράφηκε στο αθλητικό ρεπορτάζ, το οποίο και υπηρέτησε με συνέπεια και αφοσίωση. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 1982 από τον «Φίλαθλο» και συνέχισε για πολλά χρόνια στο «Έθνος» από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Εργάστηκε επίσης στον “ΑΝΤ1”, στη «Goal News», ενώ υπηρέτησε για περίπου 30 χρόνια το γραφείο Τύπου της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών και για αρκετά χρόνια το αντίστοιχο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής με απόλυτη επιτυχία.

Ξεχώρισε για τις άρτιες δημοσιογραφικές του καλύψεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σε μεγάλα γεγονότα στίβου και βεβαίως στη μεγάλη του αγάπη, στην άρση βαρών και διακρινόταν για την επαγγελματική του πληρότητα, το ήθος, την ευγένεια και τη συναδελφικότητά του.

Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ τον αποχαιρετά με οδύνη και απευθύνει στους οικείους του τα πιο θερμά του συλλυπητήρια.

-Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί αύριο, Πέμπτη 6 Αυγούστου και ώρα 16:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος, στην Παλλήνη.