Ενημέρωση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ακροβατικής και τους παγκόσμιους αγώνες ηλικιών 2021

Εκ μέρους της Τεχνικής Επιτροπής Ακροβατικής Γυμναστικής της Ε.Γ.Ο., σας ενημερώνουμε ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ακροβατικής Γυμναστικής που επρόκειτο να διεξαχθεί τον Μάιο του 2020 αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας, θα πραγματοποιηθεί στις 18-20 Ιουνίου 2021 στη Γενεύη.

Η Τεχνική Επιτροπή Ακροβατικής Γυμναστικής της FIG εξέδωσε ανακοίνωση για τους Παγκόσμιους Αγώνες Ακροβατικής Ηλικιών, που θα γίνουν επίσης στη Γενεύη, στις 9-15 Ιουνίου 2021, για τους οποίους διευκρινίζει τα εξής:

«Στην Ακροβατική Γυμναστική διοργανώνονται Παγκόσμιοι Αγώνες Ηλικιών μόνο κάθε δύο χρόνια και με τους τρέχοντες κανόνες τα περισσότερα ζευγάρια και ομάδες Ακροβατικής δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστούν στο WAGC 2021 στην ίδια κατηγορία (ηλικιακή ομάδα) που προκρίθηκαν για το 2020.
Με την κατάσταση της πανδημίας, εξακολουθεί να υπάρχει σημαντική επίδραση στους συλλόγους και τους αθλητές μας, καθυστερώντας τη δυνατότητα επιστροφής σε “κανονικές προπονήσεις” και επειδή είμαστε ένα άθλημα επαφής, πολλοί εξακολουθούν να μην τους επιτρέπεται να ξεκινήσουν την προπονητική διαδικασία. Επιπλέον, δεν είναι εφικτό να δημιουργηθούν νέα ζευγάρια/ομάδες και να είναι έτοιμοι να αγωνιστούν σε διεθνές επίπεδο το 2021.
Είναι προφανώς προς όφελος της κοινότητας της Ακροβατικής παγκοσμίως να δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατότητες για όλους, και γι’ αυτό θα θέλαμε να δώσουμε σε αυτούς τους αθλητές (είδη) την ευκαιρία να αγωνιστούν στο WAGC 2021 στη Γενεύη στις ίδιες ηλικιακές ομάδες και συνεργασίες όπως σχεδίαζαν για το 2020.
Με βάση την παραπάνω συλλογιστική, η Τεχνική Επιτροπή Ακροβατικής Γυμναστικής της FIG έλαβε την ακόλουθη απόφαση για τους Παγκόσμιους Αγώνες Ηλικιών που θα πραγματοποιηθούν στη Γενεύη της Ελβετίας, τον Ιούνιο του 2021:

Οι ηλικιακές ομάδες να είναι ως ακολούθως:
• 11-17 ετών (αλλά με μέγιστη διαφορά 5 ετών μεταξύ των συναθλητών)
• 12-19 ετών (αλλά με μέγιστη διαφορά 6 ετών μεταξύ των συναθλητών)
• 13-20 ετών (αλλά με μέγιστη διαφορά 6 ετών μεταξύ των συναθλητών)

Οι προαναφερθείσες ηλικιακές ομάδες ισχύουν αποκλειστικά για τους 11ους Παγκόσμιους Αγώνες Ηλικιών της FIG λόγω της αναβολής αυτών το 2020».

Δείτε το πρωτότυπο εδώ: http://www.fig-docs.com/website/newsletters/ACRO/2020/ACRO_NL_12_en.pdf

Με αυτά τα δεδομένα, η Τεχνική Επιτροπή της Ακροβατικής Γυμναστικής της Ε.Γ.Ο. σας ενημερώνει πως τα Είδη που θα πάρουν μέρος στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ακροβατικής Γυμναστικής (14-15 Νοεμβρίου 2020) και η βαθμολογία που θα συγκεντρώσουν θα είναι 8,000 και πάνω στην Καλλιτεχνία και 16,000 και πάνω στην Εκτέλεση, θα έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών και στους Παγκόσμιους Αγώνες Ηλικιών αντίστοιχα, ανάλογα με τις ηλικίες τους.

Σε περίπτωση που δηλώσουν ενδιαφέρον πάνω από 2 Είδη σε μία κατηγορία, θα ληφθεί υπόψιν η κατάταξή τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, θα ληφθούν υπόψιν τα κριτήρια των ισχυόντων κανονισμών της FIG περί ισοβαθμιών. Αν εξακολουθεί η ισοβαθμία, θα διεξαχθεί αγώνας επιλογής (τεστ).

Υπενθυμίζουμε την υποχρέωση των αθλητών να κατέχουν την Κάρτα FIG (δείτε ΕΔΩ) για να μπορούν να συμμετέχουν σε διεθνείς διοργανώσεις.