Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Ε.Γ.Ο. στο Μέγαρο Μαξίμου – Δρομολογούνται σημαντικές λύσεις στα αιτήματα στέγασης της Γυμναστικής

Νέοι δρόμοι ανοίγονται για το άθλημα της Γυμναστικής, που θα έχει την πλήρη υποστήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης στα αιτήματά της, έπειτα από την επίσκεψη αντιπροσωπείας της Ε.Γ.Ο. στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θανάσης Βασιλειάδης, ο Γενικός Γραμματέας Θανάσης Σταθόπουλος και μία πλειάδα πρωταθλητών, έγιναν δεκτοί από τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, μάλιστα, ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης βρήκε επίσης τον χρόνο για να απευθύνει έναν σύντομο χαιρετισμό τους εκπροσώπους της ελληνικής Γυμναστικής και να τους ευχηθεί καλή επιτυχία στο έργο τους.

Τους κ.κ. Βασιλειάδη και Σταθόπουλο συνόδευσαν στο Μέγαρο Μαξίμου οι Ολυμπιονίκες της ενόργανης Ιωάννης Μελισσανίδης, Δημοσθένης Ταμπάκος, Βασίλης Τσολακίδης, οι Ολυμπιονίκες της ρυθμικής Ειρήνη Αϊνδηλή, Χαρά Καρυάμη, Εύα Χριστοδούλου, καθώς και οι εν ενεργεία αθλήτριες των Εθνικών ομάδων ρυθμικής Ελένη Κελαϊδίτη (ατομικό) και Χρύσα Μουτάφη (ανσάμπλ).

Στην συνάντηση παρουσιάστηκαν εκτενώς στον κ. Γεραπετρίτη και έγιναν κατ’ αρχήν δεκτά τα αιτήματα των ανθρώπων της Ε.Γ.Ο. για διεύρυνση και βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων των Εθνικών ομάδων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και για την προοπτική ανάληψης διεθνών διοργανώσεων Γυμναστικής στο προσεχές μέλλον:

– Η αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας, στη Θεσσαλονίκη, πρόκειται να επανασχεδιαστεί εσωτερικά και να αναβαθμιστεί, προκειμένου να εξελιχθεί σε κορυφαίο διεθνές προπονητικό κέντρο ενόργανης γυμναστικής, που θα μπορεί να φιλοξενεί διεθνή καμπ προετοιμασίας και να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των Εθνικών ομάδων, ενώ παράλληλα έχει ήδη αποφασιστεί η ενεργειακή αναβάθμιση του χώρου.

– Ταυτόχρονα, η Ε.Γ.Ο. θα αποκτήσει άλλη μία αθλητική εγκατάσταση εντός του Ε.Α.Κ. Μίκρας, το Κλειστό Γυμναστήριο Κ4, το οποίο θα αποτελέσει το νέο, αποκλειστικό κέντρο της ρυθμικής γυμναστικής στη Βόρεια Ελλάδα: Όπως είχε συζητηθεί εδώ και έναν μήνα μεταξύ του κ. Γεραπετρίτη και του κ. Βασιλειάδη, η χρήση του Κ4 πρόκειται να παραχωρηθεί στη Γυμναστική.
Προς τούτο, ο Πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. θα έχει την επόμενη εβδομάδα επαφή με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, ενώ για τις προθέσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης είναι ασφαλώς ενήμερος και ο Υφυπουργός Αθλητισμού.
Με τον τρόπο αυτό, δρομολογείται πλέον με τον καλύτερο τρόπο το πάγιο αίτημα των ανθρώπων της Γυμναστικής για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου γυμναστηρίου ρυθμικής, που θα καλύπτει τις προπονητικές αλλά και τις αγωνιστικές ανάγκες του αθλήματος.

– Η παραπάνω εξέλιξη θα βοηθήσει και στην ανάπτυξη του τρίτου Ολυμπιακού αθλήματος, του τραμπολίνο, στους αθλητές του οποίου θα αποδοθεί ο χώρος που θα απελευθερωθεί εντός της αίθουσας «Ι. Μελισσανίδης», μετά τη «μετακόμιση» της ρυθμικής γυμναστικής στο Κ4.

– Σημαντικές βελτιωτικές παρεμβάσεις θα γίνουν και στους χώρους εκγύμνασης των Εθνικών ομάδων στο Ε.Α.Κ. Αγίου Κοσμά, στην Αθήνα: Σε πρώτη φάση η αίθουσα ενόργανης θα αναβαθμιστεί με την προσθήκη νέων οργάνων, ενώ το δεύτερο στάδιο προβλέπει τη δημιουργία ενός νέου αθλητικού χώρου για το άθλημα (πάντοτε εντός του Ε.Α.Κ. Αγίου Κοσμά), ο οποίος θα είναι ανάλογος με την ανακαινισμένη αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» στη Θεσσαλονίκη, παρέχοντας για πρώτη φορά τη δυνατότητα τέλεσης αγώνων, φιλοξενίας διεθνών προπονητικών καμπ κ.λπ..

– Σε ό,τι αφορά στη ρυθμική γυμναστική στο Κ.Υ.Ε. της Αθήνας, δρομολογείται η εύρεση ενός νέου γυμναστηρίου εμβαδού 500 τ.μ., σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, προκειμένου να αποσυμφορηθεί ο διαθέσιμος χώρος για τις προπονήσεις των αθλητριών της ρυθμικής, με την τοποθέτηση συνολικά τεσσάρων ταπί.

Εκτός όλων των παραπάνω, στην επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Ε.Γ.Ο. στο Μέγαρο Μαξίμου συζητήθηκε η προοπτική τέλεσης μεγάλων διεθνών διοργανώσεων γυμναστικής στην Ελλάδα με την σύμφωνη γνώμη και την υποστήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης, και ήδη μελετώνται τα επόμενα βήματα σε αυτή την κατεύθυνση.

Στον επίλογο της εγκάρδιας ανταλλαγής απόψεων με τον κ. Γεραπετρίτη, συμφωνήθηκε να υπάρχει στο εξής ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών και της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, με στόχο την άμεση επίλυση κάθε ζητήματος και την τάχιστη υλοποίηση των μεγαλόπνοων σχεδίων που δρομολογήθηκαν και είναι βέβαιο ότι θα δώσουν νέα ώθηση στο άθλημα της Γυμναστικής.

Στιγμιότυπα από την επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Ε.Γ.Ο. στο Μέγαρο Μαξίμου:

maximou-gerapetritis-vasiliadis-olympionikes-1 maximou-gerapetritis-vasiliadis-olympionikes-2 maximou-gerapetritis-vasiliadis-olympionikes-3