Πλησιάζει η επιστροφή στα στάδια για αθλητές-αθλήτριες κάτω των 13 ετών

Ακόμα πιο κοντά στην πλήρη επαναφορά έρχεται η ελληνική Γυμναστική, με τη δρομολόγηση της επιστροφής των αθλητών-αθλητριών κάτω των 13 ετών στις προπονήσεις, θέμα για το οποίο είχε νεότερη επικοινωνία ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά.

Σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν, η επάνοδος των αθλητών-αθλητριών Γυμναστικής των αγωνιστικών κατηγοριών κάτω των 13 ετών μπορεί να γίνει πραγματικότητα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, ενδεχομένως ήδη από την Τρίτη 2 Ιουνίου, αμέσως μετά το άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων και εφόσον δώσουν την σχετική έγκριση η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γ.Γ.Α. και όλοι οι υπόλοιποι αρμόδιοι φορείς, συνεκτιμώντας τα τελευταία δεδομένα για την πρόληψη της νόσου Covid-19.

Παράλληλα, ο κ. Βασιλειάδης έθεσε στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού το θέμα των κλειστών γυμναστηρίων που λειτουργούν εντός σχολικών συγκροτημάτων, ώστε να υπάρξει μεσολάβηση προς το Υπουργείο Παιδείας και να αποκτήσουν και πάλι τα σωματεία γυμναστικής το δικαίωμα χρήσης των συγκεκριμένων χώρων σε ώρες εκτός σχολικών μαθημάτων, όσο το δυνατόν συντομότερα.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την επανέναρξη λειτουργίας των δημοτικών γυμναστηρίων, η Ε.Γ.Ο. καλεί τα σωματεία-μέλη της να επικοινωνήσουν απευθείας με τη Δημοτική Αρχή στην οποία υπάγονται, προκειμένου να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις με τις οποίες θα μπορέσουν να ξεκινήσουν εκ νέου τις προπονήσεις τους.

vasiliadis-mavrotas