Σε εξέλιξη οι δράσεις της Ε.Γ.Ο. για την αγωνιστική επαναφορά του Μπόουλινγκ

Τον πρώτο κύκλο επαφών με τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς, με θέμα την σταδιακή επαναφορά του αθλήματος του Μπόουλινγκ σε προπονητική και αγωνιστική δραστηριότητα, ολοκλήρωσε ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Θανάσης Βασιλειάδης.

Στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με τους ιδιοκτήτες αιθουσών μπόουλινγκ, τους οποίους ο κ. Βασιλειάδης θα ενημερώσει για τις ενέργειες που έχουν ήδη δρομολογηθεί για τη δημιουργία υγειονομικού πρωτοκόλλου και την στήριξη των αιθουσών. Σε επόμενο χρόνο, θα ακολουθήσει τηλεδιάσκεψη με τα σωματεία μπόουλινγκ, για την αναλυτική τους ενημέρωση.

Αναφορικά με τα ειδικά θέματα του Αθλήματος, το Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο., μετά από εισήγηση της αρμόδιας Τεχνικής Επιτροπής, αποφάσισε τα εξής:

– Την οριστική διακοπή όλων των πρωταθλημάτων που βρίσκονταν σε εξέλιξη, ενώ σε περίπτωση που κάποια διοργάνωση κριθεί απαραίτητο να ολοκληρωθεί, αυτό να συμβεί όχι νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο.

– Την έναρξη των ατομικών προπονήσεων σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο ειδικά για αίθουσες μπόουλινγκ, το οποίο έχει αιτηθεί η Ομοσπονδία από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

– Την έναρξη του αναλυτικού σχεδιασμού των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Μπόουλινγκ 2020-2021, σύμφωνα με τις ανάγκες του αθλήματος.

– Τη διεξαγωγή της περιόδου μεταγραφών και αποδεσμεύσεων στο διάστημα από 15 έως 31 Ιουλίου 2020, όπως κάθε χρόνο.

– Τη μη πραγματοποίηση διοργάνωσης τύπου Open από τα σωματεία-μέλη της Ε.Γ.Ο. εντός του 2020, μέχρι να είναι δυνατή η περαιτέρω εκτίμηση της κατάστασης.

– Την εκ νέου επικοινωνία με το Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μπόουλινγκ αναφορικά με τη διεξαγωγή ή μη του “European Champions Cup 2020” στα Χανιά στις προκαθορισμένες ημερομηνίες (19-25 Οκτωβρίου) και τη λήψη της σχετικής απόφασης έως τις 15 Ιουνίου 2020.