Έτοιμος για το παγκόσμιο κύπελλο της Μελβούρνης ο Πετρούνιας

Την πρώτη από τις τρεις διαδοχικές νίκες που θα χρειαστεί, προκειμένου να παραμείνει κύριος της τύχης του για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020», θα κυνηγήσει ο Λευτέρης Πετρούνιας στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής της Μελβούρνης (20-23 Φεβρουαρίου).

Ο «άρχοντας των κρίκων» αναχωρεί αύριο (Παρασκευή 14/02) για την Αυστραλία, μαζί με τον προπονητή Δημήτρη Ράφτη, τη φυσικοθεραπεύτρια Ιβάνα Τζούριτς και τον διεθνή κριτή Νίκο Προβιά, ενώ στο πλευρό της ελληνικής αποστολής θα βρεθεί κατά τις ημέρες των αγώνων και ο γιατρός της Ε.Γ.Ο. Οδυσσέας Παξινός.

Τόσο στη Μελβούρνη, όσο και στα αντίστοιχα παγκόσμια κύπελλα που θα ακολουθήσουν στο Μπακού (12-15 Μαρτίου 2020) και στην Ντόχα (18-21 Μαρτίου 2020), ο Έλληνας πρωταθλητής θα στοχεύσει στο χρυσό μετάλλιο, ώστε να ισοφαρίσει τις τρεις νίκες που έχει ήδη ο Κινέζος Γιανγκ Λιου και να τον υποσκελίσει στην τελική ισοβαθμία στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Σε διαφορετική περίπτωση, θα κληθεί να εξασφαλίσει τουλάχιστον τη 2η θέση στην παγκόσμια κατάταξη των κρίκων, που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε επίσης να τον στείλει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, σε συνάρτηση με άλλους παράγοντες.

«Ο Λευτέρης είναι μια χαρά, προετοιμάστηκε χωρίς προβλήματα και θα πάει στη Μελβούρνη για το καλύτερο. Είναι πολύ καλά γυμνασμένος και έχει δοκιμάσει το πρόγραμμά του αρκετές φορές στην προπόνηση, με πολύ καλή εκτέλεση. Το πρόγραμμά του είναι στο πρότυπο αυτού που είχε παρουσιάσει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Στουτγάρδης, αλλά με κάποιες διαφοροποιήσεις. Το έχουμε αλλάξει λίγο, ώστε να μην υπάρχουν καθόλου σταματήματα ανάμεσα στις ασκήσεις του, εκτός φυσικά από τα στατικά σημεία, όπου επιβάλλεται να κάνει παύση. Αυτές οι μικρές αλλαγές το κάνουν πιο εντυπωσιακό», δήλωσε ο προπονητής του, Δημήτρης Ράφτης.

Στο παγκόσμιο κύπελλο της αυστραλιανής πόλης, στην οποία ζει η μεγαλύτερη κοινότητα Ελλήνων του εξωτερικού, έχουν δηλώσει συμμετοχή αθλητές και αθλήτριες από 36 χώρες.

Ο προκριματικός των κρίκων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20/02 (09:00-12:00 ώρα Ελλάδας), με τους οκτώ κορυφαίους να παίρνουν το εισιτήριο για τον τελικό του αγωνίσματος, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 22/02 (09:00-12:00 ώρα Ελλάδας).