Υψηλές παρουσίες στο διεθνές τουρνουά “Helioupolis Cup 2020”

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη για άλλη μια χρονιά στο 1ο κλειστό γυμναστήριο της Ηλιούπολης η Διεθνής Συνάντηση Ρυθμικής Γυμναστικής “Helioupolis Cup 2020”, η οποία, μετά από έγκριση της Ε.Γ.Ο., σχεδιάσθηκε, διοργανώθηκε, πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε από τον Γ.Σ. Ηλιούπολης και ιδιαίτερα από το τμήμα Ρυθμικής Γυμναστικής του συλλόγου, για 13η συνεχόμενη χρονιά.

Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο Πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης, ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Σταθόπουλος, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Παναγιώτης Βιδάλης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού Γιάννης Πούλος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Ηλιούπολης Δημήτρης Πανταζόπουλος, καθώς και πλήθος κόσμου που θαύμασε και χειροκρότησε τις αθλήτριες στο κατάμεστο γήπεδο.

Το τριήμερο της διοργάνωσης ξεκίνησε την Παρασκευή 24/01 με την επίσημη προπόνηση των ομάδων, γενικεύθηκε το Σάββατο 25/01 και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 26/01 με αγωνίσματα, το Γκαλά και τις απονομές.
Στο 13ο Κύπελλο συμμετείχαν 30 σύλλογοι, 19 από το εξωτερικό και 11 από την Ελλάδα με 206 αθλήτριες. Από το εξωτερικό έλαβαν μέρος η Βουλγαρία με 2 ομάδες, η Ιταλία με τρεις ομάδες, η Κύπρος με 3 ομάδες, η Δανία με 2 ομάδες, η Ουκρανία με 3 ομάδες, η Πολωνία με 1 ομάδα, το Ισραήλ με1 ομάδα, η Λιθουανία με 1 ομάδα, η Τουρκία με 2 ομάδες και η Αίγυπτος με 1 ομάδα.
Από την Ελλάδα έλαβαν μέρος, εκτός του Γ.Σ. Ηλιούπολης, οι ΣΦΙΓΜΟΣ, Αρετή Χαλκίδας, ΦΟ Καλαμάτας, ΣΦΙΓΑ, ΑΕ Γαλατσίου, ΑΣ Ειρήνη Χαλκίδας, Α.Ο Παλμός Αργυρούπολης, ΟΓΗΡΑ, Ρυθμική Κίνηση Ν. Σμύρνηςκαι ΓΑΣ Εύβοιας.
Προς το τέλος της τρίτης ημέρας υπήρχε το Γκαλά, μια ελεύθερη έκφραση των αθλητριών όπου εκεί, ομαδικά η ατομικά, οι κοπέλες εντυπωσιάζουν.

Τα αποτελέσματα, τέλος, της διοργάνωσης ανέδειξαν στο Σύνθετο ομαδικό πρώτη την ομάδα ASD Polimnia Ritmica Romana από την Ιταλία, δεύτερη την ομάδα Levski-Triadiza από την Βουλγαρία και τρίτη την ομάδα Kharkiv RG School από την Ουκρανία.
Στον Σύνθετο αγώνα του Ανσάμπλ Νεανίδων το Χρυσό μετάλλιο κατάκτησε η ομάδα ΑΣ Ειρήνη Χαλκίδας, με δεύτερη την ομάδα ΑΟ Παλμός Αργυρούπολης και τρίτη την ομάδα Ακάμας από την Κύπρο.
Στον Σύνθετο αγώνα του Ανσάμπλ Κορασίδων το Χρυσό μετάλλιο κατάκτησε η ομάδα ΓΑΣ Εύβοιας, ενώ στον αγώνα Ανσάμπλ Παγκορασίδων η ομάδα ΑΣ Ειρήνη Χαλκίδας.

Στιγμιότυπα από το “Helioupolis Cup 2020”:

helioupolis_cup_2020_1

helioupolis_cup_2020_2

helioupolis_cup_2020_3

helioupolis_cup_2020_4