«Ποδαρικό» στην Ουγγαρία για τις Εθνικές ενόργανης γυναικών – νεανίδων

Η αυγή του νέου έτους βρίσκει στο Γκιόρ της Ουγγαρίας τις Εθνικές ομάδες ενόργανης γυμναστικής γυναικών και νεανίδων, που θα πραγματοποιήσουν οκταήμερο καμπ προετοιμασίας, ξεκινώντας με πολλή διάθεση την προσπάθεια για επίτευξη των αγωνιστικών στόχων τους μέσα στο 2020.

Η ελληνική αποστολή αναχώρησε το πρωί της Πρωτοχρονιάς για την ουγγρική πόλη, όπου θα παραμείνει μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, αποτελούμενη από συνολικά ένδεκα αθλήτριες: Έξι από αυτές ανήκουν στην κατηγορία γυναικών (Αργυρώ Αφράτη, Ελβίρα Κατσάλη, Βασιλική Κυρλίδου, Χρύσα Μπαλάμη, Ασημίνα Σεβαστοπούλου, Μαγδαληνή Τσιώρη), ενώ οι υπόλοιπες πέντε είναι νεάνιδες (Εύη Γκίνη, Ελισάβετ Ζάββα, Άννα-Μαρία Μιχαλάκου, Αθηνά Νικοάρα, Αρετή Παγώνη).
Στο πλευρό τους βρίσκονται οι ομοσπονδιακοί προπονητές Κώστας Χατζηζήσης, Ντιάνα Ντούντεβα Γιορντάνοβα, Απόστολος Πεσσίνης και Μαργαρίτα Πέρρου.

Οι εκπρόσωποι της Εθνικής ομάδας συνάντησαν ιδανικές συνθήκες προπόνησης στο Γκιόρ, όπου τον περασμένο Ιούλιο είχε διεξαχθεί το 1ο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης εφήβων-νεανίδων, με την συμμετοχή των Μπαλάμη, Σεβαστοπούλου και Τσιώρη από ελληνικής πλευράς, ενώ το 2017 είχε φιλοξενηθεί εκεί και το Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας (EYOF), στο οποίο είχε αγωνιστεί μεταξύ άλλων η Κατσάλη.

Οι Ελληνίδες αθλήτριες έχουν ήδη ξεκινήσει να δουλεύουν πάνω στα νέα προγράμματά τους, με την σκέψη στις διοργανώσεις του 2020 και ειδικότερα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Παρισιού (30 Απριλίου – 3 Μαΐου). Εκεί, η Αργυρώ Αφράτη θα έχει την τελευταία ευκαιρία της για να κυνηγήσει την Ολυμπιακή πρόκριση για το Τόκιο, παράλληλα όμως το φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα έχει ομαδικό χαρακτήρα και θα αποτελέσει την αφετηρία για το «χτίσιμο» μίας καινούργιας, νεανικής ομάδας, τόσο στην κατηγορία γυναικών όσο και στην κατηγορία νεανίδων, αναδεικνύοντας σιγά-σιγά και τις υπόλοιπες πρωταγωνίστριες του Ολυμπιακού κύκλου 2021-2024.

Φωτογραφίες από τις πρώτες προπονήσεις και από την παρουσία της ελληνικής αποστολής στην ουγγρική πόλη:

wag-gyor-jan2020_6
wag-gyor-jan2020_4
wag-gyor-jan2020_5_ethniki-gynaikon
wag-gyor-jan2020_2
wag-gyor-jan2020_3