Δημήτρης Ράφτης: «Ευγνώμων και περήφανος για τον Πετρούνια, θα κάνουμε τα πάντα για να προκριθεί»

Ο Λευτέρης Πετρούνιας αξίζει να βρεθεί και θα βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπως τόνισε ο προπονητής του, Δημήτρης Ράφτης, μετά την απώλεια του μεταλλίου και της απευθείας Ολυμπιακής πρόκρισης στην Στουτγάρδη, αποτέλεσμα που έφερε αναμενόμενη πικρία, αλλά και ακόμα περισσότερο πείσμα για την συνέχεια της προσπάθειας, μέχρι την τελική δικαίωση.

«Ο Λευτέρης είναι πολύ στενοχωρημένος αυτή την στιγμή, αλλά θα πρέπει να νιώθει στενοχώρια μόνο για τον εαυτό του. Δεν χρωστάει ούτε στη χώρα, ούτε σ’ εμένα, ούτε στην Ε.Γ.Ο., ούτε στους χορηγούς του. Τρία χρυσά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα, άλλα τέσσερα σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και ένα σε Ολυμπιακούς Αγώνες, δείχνουν ποιος είναι και τι έχει καταφέρει. Αισθάνομαι ευγνώμων και περήφανος που είμαι προπονητής του, όποιο κι αν είναι το αποψινό αποτέλεσμα», τόνισε αρχικά και χωρίς περιστροφές ο προπονητής του, αναφερόμενος επίσης στις πρωτοφανείς αντιξοότητες που κλήθηκε να ξεπεράσει ο 28χρονος πρωταθλητής:

«Αυτό που έκανε στην Στουτγάρδη, δεν νομίζω να το έχει ξανακάνει άνθρωπος στον παγκόσμιο αθλητισμό. Τον πιέσαμε πάρα – πάρα πολύ για να φτάσει μέχρι εδώ. Χειρουργήθηκε, έλειψε σχεδόν έναν χρόνο, έδωσε τον πρώτο του αγώνα στον προκριματικό ενός παγκόσμιου πρωταθλήματος και τον δεύτερο στον τελικό. Είναι ανεπανάληπτο επίτευγμα».

Ο Δημήτρης Ράφτης κατέληξε δίνοντας το σύνθημα της αντεπίθεσης και υπογραμμίζοντας ότι η προσπάθεια για κατάκτηση του Ολυμπιακού εισιτηρίου θα συνεχιστεί και τελικά θα πετύχει:
«Δεν τελείωσε τίποτα. Θα πάμε σε όλη την σειρά των παγκοσμίων κυπέλλων, τον Νοέμβριο στο Κότμπους και τον Φεβρουάριο και Μάρτιο σε Μελβούρνη, Μπακού και Ντόχα, για να πάρουμε την πρόκριση. Δεν αξίζει σε έναν αθλητή τέτοιου μεγέθους να μείνει εκτός Ολυμπιακών Αγώνων και θα κάνουμε τα πάντα για να βρεθεί στο Τόκιο. Αν κάποιος χαμογελάει και νομίζει ότι θα εγκαταλείψουμε την προσπάθεια, είναι γελασμένος. Είναι πολύ δύσκολο αυτό που έχουμε να πετύχουμε, δεν κοροϊδεύουμε κανέναν, αλλά θα κάνουμε τα πάντα. Και στο τέλος είμαι σίγουρος ότι ο Λευτέρης θα τα καταφέρει».

Η εμφάνιση του Λευτέρη Πετρούνια στον τελικό των κρίκων, όπως μεταδόθηκε από την ΕΡΤ SPORTS:

Το πρόγραμμα του Λευτέρη Πετρούνια, καταγεγραμμένο μέσα από το στάδιο «Χανς Μάρτιν Σλάιερ»: