Ενημερωτική συνάντηση για το “Golden Age Gym Festival 2020” στο Ρέθυμνο

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν στο Ρέθυμνο οι ετοιμασίες για το 7ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Γυμναστικής “Golden Age 2020”, καθώς απομένει ένας χρόνος για τη διοργάνωση, η οποία θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά επί ελληνικού εδάφους από τις 4 έως τις 11 Οκτωβρίου 2020 και αναμένεται να προσελκύσει στην Κρήτη περισσότερους από 2.000 συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη.

Η πρόοδος των εργασιών, αλλά και οι εξαιρετικές παροχές που προσφέρει το Ρέθυμνο στους ξένους επισκέπτες, θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το προσεχές διήμερο (20-21 Σεπτεμβρίου), στην ενημερωτική συνάντηση που θα γίνει, περίπου ένα μήνα πριν από το επίσημο «άνοιγμα» των δηλώσεων συμμετοχής.

Η ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον εκτελεστικό διευθυντή του “Golden Age Gym Festival 2020” και καταξιωμένο διεθνή κριτή της ενόργανης γυμναστικής, Νίκο Προβιά, θα έχει αύριο (Παρασκευή 20/09) εκτενή συζήτηση με κλιμάκιο της UEG, αποτελούμενο από την πρόεδρο της αρμόδιας Τεχνικής Επιτροπής Γυμναστικής για Όλους Χλιφ Θοργκεϊρσντότιρ, και τα μέλη αυτής Λίντα Νταβίλα, Μαρία Σταλ και Ρεγκίνα Μπίλερ, ενώ παρούσα ως μέλος της ίδιας Επιτροπής θα είναι και η Ελληνίδα Μαρία Παπαδοπούλου.

Θα ακολουθήσει το Σάββατο (21/09) μία αντίστοιχη συνάντηση με εκπροσώπους 11 ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίοι παρίστανται στο Ρέθυμνο εκ μέρους των περίπου 1.780 συμμετεχόντων της αντίστοιχης περσινής διοργάνωσης στο Πέζαρο της Ιταλίας. Οι απεσταλμένοι των ξένων ομάδων θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον αγωνιστικό σχεδιασμό του “Golden Age Gym Festival 2020” και για τη διαδικασία των εγγραφών στη διοργάνωση, που θα ξεκινήσουν άμεσα και θα διαρκέσουν μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2019.

Φιλοδοξία των «οικοδεσποτών» είναι να δημιουργηθεί στην Κρήτη το 2020 ένα νέο, εντυπωσιακό ρεκόρ συμμετοχών, σε μία εκδήλωση που κινητοποιεί αθλούμενους ηλικίας 50 ετών και άνω, στέλνοντας το μήνυμα της διά βίου άθλησης και δημιουργώντας πολλαπλά οφέλη, που συνδέονται με την ανάδειξη του αθλητικού τουρισμού και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.
Η διοργάνωση θα υλοποιηθεί με την σημαντική υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ρεθύμνης και του Πανεπιστημίου Κρήτης.