Πρόκριση στην μπάλα για την Κελαϊδίτη στο Καζάν (videos)

Καλό και σταθερό ξεκίνημα, που συνοδεύτηκε από την πρόκριση για τον τελικό της μπάλας, έκανε η Ελένη Κελαϊδίτη στο παγκόσμιο Τσάλεντζ Καπ ρυθμικής γυμναστικής του Καζάν, στη Ρωσία.

Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, που συγκεντρώνει την «αφρόκρεμα» του αθλήματος και αποτελεί την πρόβα τζενεράλε ενόψει του επερχόμενου προ-Ολυμπιακού παγκόσμιου πρωταθλήματος (Μπακού, 16-22 Σεπτεμβρίου), η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του ατομικού συγκέντρωσε 19,100 β. στην μπάλα, όπου κατετάγη 8η και προκρίθηκε στον τελικό της Κυριακής (01/09), καθώς και 19,500 β. στο στεφάνι, όπου τερμάτισε 9η μένοντας οριακά έξω από την οκτάδα των φιναλίστ.

Ταυτόχρονα, βρίσκεται μέχρι στιγμής στην εξαιρετική 6η θέση της προσωρινής κατάταξης του σύνθετου ατομικού με 38,600 βαθμούς, ενώ απομένει η διεξαγωγή των υπόλοιπων δύο οργάνων.

Αύριο, Σάββατο (31/08), η Ελένη Κελαϊδίτη και οι υπόλοιπες αθλήτριες θα παρουσιάσουν τα προγράμματά τους στις κορύνες και στην κορδέλα, έτσι ώστε να προκύψει η οριστική κατάταξη στο σύνθετο ατομικό βάσει του βαθμολογικού αθροίσματος και στα τέσσερα όργανα, ενώ παράλληλα η Ελληνίδα εκπρόσωπος θα διεκδικήσει νέες προκρίσεις για τους τελικούς οργάνων της Κυριακής (01/09).

Το πρόγραμμα της Ελένης Κελαϊδίτη στην μπάλα (19,100 β.):

Το πρόγραμμα της Ελένης Κελαϊδίτη στο στεφάνι (19,500 β.):