Με την υπογραφή του Κ. Καλδάρα η μουσική του “Horizon Cup”

Το ξεχωριστό κύρος και την καλλιτεχνική σφραγίδα του καταξιωμένου μουσικοσυνθέτη Κώστα Καλδάρα, ο οποίος ανέλαβε να συνθέσει τη μουσική της διοργάνωσης, θα έχει από φέτος ο διεθνής διασυλλογικός αγώνας ενόργανης γυμναστικής “Horizon Cup”, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου 2019.

Η μοναδική διεθνής διοργάνωση ενόργανης που φιλοξενείται στην Ελλάδα, ανεβαίνει επίπεδο μέσα από την σύμπραξη με τον γιο του σπουδαίου Απόστολου Καλδάρα, ο οποίος συνεχίζει τη λαμπρή οικογενειακή παράδοση και γράφει τη δική του ιστορία στην ελληνική μουσική.

Αναφερόμενος στους λόγους που τον ώθησαν να αποδεχθεί την σχετική πρόταση των διοργανωτών, ο Κώστας Καλδάρας τόνισε:
«Είναι μία πρόκληση για έναν μουσικό να του ζητούν να γράψει ένα μουσικό θέμα και μάλιστα για μία τόσο σημαντική και όμορφη διοργάνωση, όπως το Horizon Cup. Ενθουσιάστηκα όταν μου έγινε αυτή η πρόταση, γιατί δεν σας κρύβω ότι είμαι φίλαθλος και θαυμάζω τους αθλητές της γυμναστικής. Η μουσική και ο αθλητισμός, ειδικότερα η ενόργανη γυμναστική, αποτελούν διαφορετικές μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης. Θα προσπαθήσω μέσα από τις μελωδικές γραμμές να συνδέσω τη μουσική με τον αθλητισμό και να δημιουργήσω εικόνες που θα αναπαριστούν το πάθος των αθλητών, την αγωνία τους, την αναζήτηση της τελειότητας και όλα τα συναισθήματα που τους πλημμυρίζουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Στην ιδιαίτερα σημαντική συνεργασία αναφέρθηκε με τα θερμότερα λόγια και ο πρόεδρος της διοργανώτριας Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε., Χρήστος Ψαθάς:
«Μας χαροποιεί ιδιαίτερα και ταυτόχρονα είναι μεγάλη μας τιμή που ένας σπουδαίος Έλληνας δημιουργός αναλαμβάνει να συνθέσει τη μουσική για το Horizon Cup. Ο κ. Καλδάρας με την ορμή ενός εφήβου και τη μεθοδικότητα ενός τελειομανή, υπηρετεί με ήθος και συνεχή προσφορά το ελληνικό τραγούδι. Με μελωδίες λιτές και απέριττες, αλλά λεπτοδουλεμένες και πληθωρικές στις αισθήσεις, διαθέτει στο ενεργητικό του μεγάλες επιτυχίες. Όταν λοιπόν αναλαμβάνει ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης να ντύσει με μουσική το Horizon Cup, μόνο χαρούμενοι μπορούμε να είμαστε. Μέσω της συνεργασίας μας, η διεθνής αυτή διοργάνωση της ενόργανης γυμναστικής, αποκτά το δικό της χαρακτήρα και γίνεται ακόμη πιο ξεχωριστή. Το Horizon Cup μεγαλώνει, το Horizon Cup ωριμάζει. Τον ευχαριστούμε θερμά».

Το “Horizon Cup” διοργανώνεται από την Αθλητική Ένωση Σωματείων Γυμναστικής Βορείου Ελλάδος (Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε.), σε συνεργασία με την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία (Ε.Γ.Ο.), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, και τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, φέρνοντας για άλλη μία χρονιά στο προσκήνιο τους ταλαντούχους αθλητές των μικρότερων κατηγοριών.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αγόρια γεννημένα μεταξύ 2003 και 2007 και κορίτσια γεννημένα μεταξύ 2005 και 2008. Οι εγγραφές για τη διοργάνωση έχουν ήδη ξεκινήσει και συνεχίζονται μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, μέσα από τον επίσημο ιστότοπο www.horizoncup.gr.

Φωτογραφία: Ο μουσικοσυνθέτης Κώστας Καλδάρας (αριστερά) με τον πρόεδρο της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε. Χρήστο Ψαθά (δεξιά).