Η Ολυμπιάδα Θρακομακεδόνων, ο Λ. Πετρούνιας και 1.090 πρωταγωνιστές κάθε ηλικίας κάνουν μοναδικό το “EGO White Tower Gym Festival”

Θέαμα ανεπανάληπτης ομορφιάς, αλλά και το μήνυμα ότι η γυμναστική και η άθληση δεν γνωρίζει ηλικιακούς περιορισμούς, θα προσφέρει το 1ο Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους “EGO White Tower Gym Festival”, το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο 4 Μαΐου στο Δ.Α.Κ. Ευόσμου «Βούλα Πατουλίδου», στη Θεσσαλονίκη.

Συνολικά 1.090 αθλούμενοι, ηλικίας 4 έως 54 ετών, θα είναι όλοι τους πρωταγωνιστές σε μία γιορτή μαζικού αθλητισμού, που πραγματοποιείται για πρώτη χρονιά και ανοίγει νέες προοπτικές για το ραγδαία αναπτυσσόμενο άθλημα της Γυμναστικής για Όλους στη Βόρεια Ελλάδα.

Το “EGO White Tower Gym Festival 2019”, όπως όλα τα Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους, δεν θα έχει διαγωνιστικό και βαθμολογικό χαρακτήρα. Αντίθετα, θα αναδείξει την αξία της συμμετοχής, επιβραβεύοντας τους πάντες με ξεχωριστά αναμνηστικά έπαθλα.

Ταυτόχρονα, όμως, θα έχει παγκόσμια λάμψη, καθώς η ομάδα της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων, παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2017 με το εκπληκτικό πρόγραμμα «Οι Λύκοι και το Φεγγάρι» υπό την καθοδήγηση της Ολυμπίας Δραγούνη, θα παρουσιάσει το νέο εντυπωσιακό δημιούργημά της, τις «Καρυάτιδες», που είναι πλημμυρισμένο από εξίσου ισχυρούς συμβολισμούς.
Πρόσθετη αίγλη θα δώσει η παρουσία του «άρχοντα των κρίκων» Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος θα βρίσκεται ανάμεσα στα τιμώμενα πρόσωπα.
Η είσοδος στο Δ.Α.Κ. Ευόσμου θα είναι ελεύθερη για τους φιλάθλους, που από τις 16:50 έως τις 22:10 το βράδυ του Σαββάτου (04/05) θα μπορέσουν να απολαύσουν ένα υπερθέαμα γυμναστικής, χορού και θεατρικής έκφρασης, με 48 ομάδες από όλη την Ελλάδα να παρουσιάζουν τα προγράμματά τους.

Ενδιάμεσα (19:00 – 19:30) θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Έναρξης και μια σειρά από ειδικές βραβεύσεις:

  • Στην Ολυμπιάδα Θρακομακεδόνων για την ανάδειξή της σε «Κορυφαία Ομάδα Γυμναστικής στην Ευρώπη» στην περσινή ψηφοφορία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG)
  • Στον Ολυμπιονίκη της ενόργανης Λευτέρη Πετρούνια για την ανάδειξή του σε «Κορυφαίο Αθλητή Γυμναστικής στην Ευρώπη» στην αντίστοιχη ψηφοφορία της UEG
  • Στην Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, για την συνεισφορά της στην τέλεση της διοργάνωσης
  • Στον πρώην Υφυπουργό Αθλητισμού και νυν υποψήφιο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιώργο Ορφανό, για την πολυετή προσφορά του στον αθλητισμό

Το δικό τους κάλεσμα στον κόσμο, ώστε να γνωρίσει μία διαφορετική πλευρά της Γυμναστικής, απεύθυναν οι διοργανωτές στην Συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (03/05) στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κορδελιού – Ευόσμου.

Ακολουθούν οι τοποθετήσεις των ομιλητών:

Πέτρος Σούλας (Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου): «Ο Δήμος μας έχει παράδοση στον αθλητισμό και συγκεντρώνει για άλλη μια φορά τα βλέμματα, φιλοξενώντας το EGO White Tower Gym Festival. Η μεγάλη αυτή γιορτή της Γυμναστικής για Όλους στέλνει δυνατό μήνυμα ελπίδας και προοπτικής για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού. Κυρίως, όμως, αναδεικνύει την αξία του ευ αγωνίζεσθαι, την σημασία της γυμναστικής για την σωματική και την ψυχική μας υγεία. Με μεγάλη χαρά λοιπόν καλωσορίζουμε και υποδεχόμαστε τις ομάδες των αθλητικών φορέων και των σωματείων από όλη την Ελλάδα, που είμαι βέβαιος ότι θα προσφέρουν εντυπωσιακό θέαμα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνδιοργανωτές, που ένωσαν τις δυνάμεις τους για την πραγματοποίηση αυτού του Φεστιβάλ Γυμναστικής. Με την ευχή να εξελιχθεί σε έναν επιτυχημένο αθλητικό θεσμό, καλώ όλους τους συμπολίτες μας να δώσουν το “παρών” στη διοργάνωση και να ανταμείψουν με το πιο ζεστό τους χειροκρότημα τους 1.000 και πλέον συμμετέχοντες».

Θανάσης Βασιλειάδης (Πρόεδρος Ε.Γ.Ο.): «Ευχαριστώ τον κ. Σούλα για την ανταπόκριση που έδειξε ώστε να υλοποιηθεί αυτό το Φεστιβάλ στον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, ο οποίος πρωτοπορεί εδώ και χρόνια στον τομέα του μαζικού αθλητισμού. Είναι επίσης μεγάλη μας τιμή που έχουμε τη βοήθεια τόσο της Γ.Γ.Α., όσο και της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία βέβαια και με την Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε..
Μέσα από το EGO White Tower Gym Festival θα αναδείξουμε τον αθλητισμό και τη Γυμναστική, που δεν γνωρίζει φραγμούς. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, εκπροσωπώντας ομάδες που έφτιαξαν αθλητικά σωματεία, ιδιωτικά γυμναστήρια και άλλοι φορείς, θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και θα δημιουργήσουν μία πανδαισία χορού και ακροβατικών στοιχείων. Καλούμε τον κόσμο να απολαύσει αυτό το πρωτότυπο θέαμα, σε μια διοργάνωση που υποσχόμαστε ότι θα γίνει θεσμός και θα μεγαλώνει κάθε χρόνο.
Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μία διαφορετική νότα μέσα από τη βράβευση της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων, αλλά και του Ολυμπιονίκη της ενόργανης Λευτέρη Πετρούνια. Μέσα από αυτή την ενέργεια, θα δείξουμε ότι ο πρωταθλητισμός τον οποίο εκφράζει ο Λευτέρης και ο συμμετοχικός αθλητισμός που εκφράζει το ίδιο το Φεστιβάλ, έχουν κοινά στοιχεία. Αποτελούν τις δύο πλευρές της Γυμναστικής, που αλληλοσυμπληρώνονται».

Χρήστος Ψαθάς (Πρόεδρος Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε.): «Ραντεβού στον Εύοσμο δίνουν 1.000 και πλέον παιδιά, μικροί και μεγάλοι, από αθλητικούς συλλόγους και άλλους φορείς, από όλη την Ελλάδα. Στις αποσκευές τους, εκτός από τα όργανα και τα σκηνικά που θα κοσμήσουν το Δ.Α.Κ. Ευόσμου “Βούλα Πατουλίδου”, όλοι αυτοί οι συμμετέχοντες φέρνουν την ομορφιά, τη χάρη, την αρμονία, στοιχεία που εκφράζουν το άθλημα της Γυμναστικής για Όλους. Είναι ένα άθλημα που αποτελεί τη βάση της γυμναστικής, τόσο σε μαζικό επίπεδο όσο και για εκείνους που θέλουν να περάσουν το κατώφλι του πρωταθλητισμού. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Πέτρο Σούλα, που είναι αρωγός στις προσπάθειές μας, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου τα τελευταία χρόνια φιλοξένησε δύο πανελλήνια πρωταθλήματα ρυθμικής γυμναστικής με απόλυτη επιτυχία. Επίσης, ευχαριστούμε τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και τη Βούλα Πατουλίδου, την οποία έχουμε διαρκώς δίπλα μας σε κάθε πρωτοβουλία για να αναδείξουμε τα αθλήματα της Γυμναστικής».

Μαρία Παπαδοπούλου (Μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Γυμναστικής για Όλους της UEG): «Με πολλή χαρά υποδεχόμαστε αυτό το καινούργιο Φεστιβάλ, το πρώτο που γίνεται στη Θεσσαλονίκη και το οποίο ευελπιστούμε ότι θα ανοίξει τον δρόμο, ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης για ομάδες από όλες τις βαλκανικές χώρες. Το 1ο EGO White Tower Gym Festival συγκεντρώνει 1.090 αθλητές και αθλήτριες, από 4 έως 54 ετών, που θα παρουσιάσουν το μεράκι τους. Η Γυμναστική για Όλους συνδέεται με ιδανικό τρόπο με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Be Active” της Γ.Γ.Α., την οποία επίσης ευχαριστούμε και συνεργαζόμαστε στενά μαζί της από την πρώτη στιγμή μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος».

Ολυμπία Δραγούνη (Προπονήτρια Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων): «Φέρνουμε 101 αθλήτριες από την Αθήνα, συμπεριλαμβανομένων 65 αθλητριών από τους περίφημους “Λύκους”, που θα παρουσιαστούν αυτή τη φορά ως “Καρυάτιδες”, αλλά και τη δεύτερη ομάδα μας, που θα εκτελέσει ένα επίσης πολύ δυνατό πρόγραμμα με θέμα “Φανταστικά Ζώα”. Σας μεταφέρω τον παλμό των αθλητριών, που με ανυπομονησία περιμένουν αυτό το Φεστιβάλ. Είναι απαραίτητο για τη Θεσσαλονίκη να έχει μία διοργάνωση Γυμναστικής για Όλους, είναι μία πόλη με τεράστια δυναμική στον αθλητισμό, αλλά σε αυτό το κομμάτι έχει περιθώρια ανάπτυξης. Πιστεύω ότι αυτό το Φεστιβάλ θα δώσει στους συλλόγους της περιοχής το έναυσμα ώστε να δουν πιο θετικά την ενασχόλησή τους με το υπέροχο άθλημα της Γυμναστικής για Όλους, το οποίο συνδυάζει καλλιτεχνία, πολιτισμό και φαντασία, χωρίς να έχει όριο ηλικίας.
Χαιρόμαστε πολύ που θα παραλάβουμε το βραβείο μας ως Κορυφαία Ομάδα Γυμναστικής στην Ευρώπη, αλλά ακόμα περισσότερη είναι η χαρά μας που βρισκόμαστε εδώ και θα ζήσουμε αυτή τη γιορτή αθλητισμού όλοι μαζί!».

Το “EGO White Tower Gym Festival 2019” πραγματοποιείται από την Ε.Γ.Ο. σε συνεργασία με την Γ.Γ.Α., τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και την Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε., ενώ επίσης έχει ενταχθεί στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Be Active” της Γ.Γ.Α..

whitetower2019_press_01

whitetower2019_press_02

Από αριστερά προς δεξιά: Μαρία Παπαδοπούλου, Θανάσης Βασιλειάδης, Πέτρος Σούλας, Χρήστος Ψαθάς, Ολυμπία Δραγούνη.