Σημαντικό τεστ στην Σόφια για το ελληνικό ανσάμπλ

Με προορισμό την Σόφια, όπου θα δώσει τον πρώτο της φετινό αγώνα εκτός των συνόρων, ταξιδεύει αύριο (Τετάρτη 10/04) η Εθνική ανσάμπλ γυναικών, που θα πάρει μέρος στο παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής της βουλγαρικής πρωτεύουσας, από τις 12 έως τις 14 Απριλίου.

Με το ελληνικό ανσάμπλ θα αγωνιστούν στην Σόφια οι Ιωάννα Τζιατζιά, Αύρα Ντούρο, Χρυσάνθη Αθανασακοπούλου, Δέσποινα Τούση, Ελεάννα Δημοπούλου, όπως και στην επίσημη πρεμιέρα της στο διεθνές τουρνουά Aphrodite Cup του Φαλήρου πριν από σχεδόν έναν μήνα, ενώ παρούσα στο πλευρό των συναθλητριών της θα είναι και η Χριστίνα Ρήγα, που αναρρώνει από διάστρεμμα στην ποδοκνημική.

Τις αθλήτριες θα συνοδεύσουν στη Βουλγαρία οι ομοσπονδιακές προπονήτριες Σοφία Αϊβαθιάδου, Φωτεινή Κωτσοπούλου και η διεθνής κριτής Έφη Πανταζίδου.

Επιδίωξη της Εθνικής ομάδας θα είναι να κερδίσει τις εντυπώσεις, στα «αποκαλυπτήρια» των νέων προγραμμάτων της ενώπιον των διεθνών κριτών, ώστε να συνεχίσει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση την προσπάθειά της, που θα κορυφωθεί στο προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο πρωτάθλημα του Σεπτεμβρίου στο Μπακού.

Η αυλαία του παγκοσμίου κυπέλλου της Σόφιας θα ανοίξει την Παρασκευή (12/04), με τις 17 συμμετέχουσες ομάδες του ανσάμπλ να παρουσιάζουν τα προγράμματά τους στις 5 μπάλες (17:10 – 18:50 ώρα Ελλάδας), στο πρώτο σκέλος του σύνθετου αγώνα.
Το Σάββατο (13/04) το ελληνικό ανσάμπλ και οι υπόλοιπες εθνικές ομάδες θα αγωνιστούν στα 3 στεφάνια / 4 κορύνες (17:20 – 18:55), για να προκύψει η τελική κατάταξη του σύνθετου αγώνα μέσα από το βαθμολογικό άθροισμα των δύο ημερών.
Οι αγώνες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή (14/04) με τους τελικούς οργάνων, σε καθέναν από τους οποίους θα έχουν προκριθεί οι οκτώ ομάδες με τις υψηλότερες βαθμολογίες (16:50 – 17:30 και 18:20 – 19:00).