Το Aphrodite Cup γίνεται μοχλός τουριστικής ανάπτυξης για την αθηναϊκή Ριβιέρα και το 2019

Η διοργάνωση που προσελκύει στην Ελλάδα εκατοντάδες αθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής από όλο τον πλανήτη και παράλληλα δίνει πνοή στο Παλαιό Φάληρο χάρη στον τουριστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικό χαρακτήρα της, βρίσκεται προ των πυλών: Από τις 15 μέχρι τις 17 Μαρτίου, το 5ο διεθνές τουρνουά Aphrodite Cup πρόκειται να μετατρέψει το Ολυμπιακό Κλειστό του Φαλήρου σε επίκεντρο της παγκόσμιας ρυθμικής γυμναστικής, αναδεικνύοντας πολύπλευρα την περιοχή της αθηναϊκής Ριβιέρας.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους φιλάθλους, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν ταλαντούχες αθλήτριες από 22 χώρες και να γνωρίσουν ένα από τα ωραιότερα Ολυμπιακά αθλήματα.
Στους αγώνες θα παρευρεθούν συνολικά 360 μέλη αποστολών από πέντε ηπείρους -230 αθλήτριες και 130 προπονήτριες και συνοδοί- που θα πρωταγωνιστήσουν σε ένα αθλητικό γεγονός υψηλού επιπέδου και ταυτόχρονα θα τονώσουν σημαντικά την τοπική οικονομία μέσα από την παρουσία τους.

Το Aphrodite Cup πραγματοποιείται για 5η συνεχόμενη χρονιά, με συνδιοργανωτές τον Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία», την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής, της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ, η ΕΡΑ ΣΠΟΡ και η COSMOTE TV.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, κ. Διονύσης Χατζηδάκης, ο οποίος είχε καθοριστική συμβολή στη γέννηση και στην καθιέρωση του θεσμού, μίλησε για το «δικό του» Aphrodite Cup και για τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει στην περιοχή:
«Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε το Aphrodite Cup και με πολλή χαρά διαπιστώνουμε ότι κάθε χρόνο η διοργάνωση μεγαλώνει, αποτελώντας πλέον το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός της πόλης μας και της ρυθμικής γυμναστικής στη χώρα μας, αλλά και έναν απόλυτα επιτυχημένο αθλητικό θεσμό με παγκόσμια αναγνώριση. Και φυσικά η διοργάνωση αποτελεί μια μεγάλη γιορτή για τον Δήμο μας, καθώς όλοι μαζί (Τοπική Αυτοδιοίκηση, τοπικές επιχειρήσεις, εθελοντές) στηρίζουμε και συμβάλλουμε στην υλοποίησή της, με οφέλη ξεχωριστά στην προβολή της πόλης μας, την ανάπτυξη του αθλητικού ιδεώδους και την εμπέδωση του εθελοντισμού στη πιο αγνή μορφή του», τόνισε ο κ. Διονύσης Χατζηδάκης, κάνοντας ειδική μνεία στην επιτυχημένη δράση του διοργανωτή συλλόγου Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία».

Η μεγαλύτερη διεθνής εκδήλωση ρυθμικής γυμναστικής στην Ελλάδα αποτελεί, επίσης, μία γιορτή του γυναικείου αθλητισμού, αναδεικνύοντας ένα άθλημα «γένους θηλυκού», με τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων να είναι κοντινές στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Αναφερόμενος στο ξεχωριστό μήνυμα που στέλνει η διοργάνωση, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε:
«Το γεγονός ότι η ρυθμική γυμναστική, αυτό το κατεξοχήν γυναικείο άθλημα, ανθεί στον Δήμο μας, σίγουρα μας κάνει περήφανους και μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Όλα αυτά τα χρόνια είχα την τύχη να παρακολουθήσω την σοβαρή δουλειά που γίνεται σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις ηλικίες από τον Γ.Ο.Π.Φ. “Η Αρμονία” και να μοιραστώ μαζί με τους ανθρώπους του συλλόγου μοναδικές στιγμές και επιτυχίες, που τιμούν όχι μόνο το Παλαιό Φάληρο αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα, αναδεικνύοντας στην πράξη το δικαίωμα της σύγχρονης νέας Ελληνίδας να αθλείται, να αγωνίζεται, να διακρίνεται».

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου υπογράμμισε επίσης την σημασία των περιβαλλοντικών δράσεων του Aphrodite Cup, που και φέτος περιλαμβάνουν δενδροφύτευση από συμμετέχουσες στη διοργάνωση αθλήτριες, σε συνεργασία με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, με απώτερο στόχο τη δημιουργία του Δάσους της Ρυθμικής:
«Ο πράσινος χαρακτήρας της διοργάνωσης ενισχύεται ακόμα περισσότερο μέσα από τη δενδροφύτευση. Είναι μία εξαιρετική πρωτοβουλία που ξεκίνησε από την περσινή διοργάνωση, αγκαλιάσθηκε και προβλήθηκε ιδιαίτερα και έχει πλέον καθιερωθεί, συμβολίζοντας την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον αλλά και την προαγωγή του μηνύματος ειρήνης που στέλνει ο αθλητισμός, σε καιρούς δύσκολους», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Το διεθνές τουρνουά ρυθμικής Aphrodite Cup 2019 προωθεί τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, έχει ενταχθεί στη Β’ βαθμίδα του συστήματος πιστοποίησης Green Sports League και αποτελεί σημείο αναφοράς για τις διοργανώσεις γυμναστικής, διεθνώς.
Παράλληλα, πρόκειται για τη μοναδική διοργάνωση που γίνεται επί ελληνικού εδάφους και είναι ενταγμένη στο επίσημο αγωνιστικό ημερολόγιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG).

Πηγή: aphroditecup.com