Φινάλε στο παγκόσμιο κύπελλο αεροβικής του Πλόβντιβ (photos)

Με την συμμετοχή δύο ελληνικών ομάδων στους τελικούς της κατηγορίας παγκορασίδων, έπεσε η αυλαία του παγκοσμίου κυπέλλου & διεθνούς Όπεν αεροβικής γυμναστικής στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας.

Στη διοργάνωση, που είχε ιδιαίτερα υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, συμμετείχαν συνολικά 486 αθλητές και αθλήτριες από 23 χώρες (Βραζιλία, Αίγυπτος, Περού, Ιαπωνία, Φινλανδία, Βρετανία, Γερμανία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Ρωσία, Σλοβακία, Ουκρανία, Αλγερία, Αυστρία, Αζερμπαϊτζάν, Τσεχία, Λιθουανία, Μολδαβία, Ρουμανία, Σουηδία, Τουρκία, Βουλγαρία και Ελλάδα).

Στους τελικούς προκρίθηκαν και αγωνίστηκαν από ελληνικής πλευράς η πεντάδα παγκορασίδων (Ανθή Λαζάρου / Βασιλική-Υβόννη Κατσαφυλούδη / Ναταλία Αγάθου / Γεωργία Μάστακα / Ουρανία Γιαννακουρέα), που κατέλαβε την 7η θέση με 17,200 βαθμούς, καθώς και το τρίο παγκορασίδων αποτελούμενο από τις Ανθή Λαζάρου / Βασιλική-Υβόννη Κατσαφυλούδη / Ναταλία Αγάθου, που τερμάτισε στην 8η θέση με 16,200 βαθμούς.

Προπονητής των δύο ομάδων-φιναλίστ ήταν ο Δημήτρης Πολύζος, ενώ στην αποστολή μετείχαν επίσης ως προπονήτριες οι Λουκία Τσάπρα και Γιώτα Σεβεντικίδου και τιμ μάνατζερ ήταν ο Νικόλαος Λαζαρακόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πάνελ των κριτών της διοργάνωσης προήδρευσε η Ελληνίδα διεθνής κριτής Λευκή Φερεντίνου, ενώ κατά την επιστροφή της ελληνικής ομάδας ο πρόεδρος της Τ.Ε. Αεροβικής της Ε.Γ.Ο. και αρχηγός της αποστολής Κωνσταντίνος Πανταζής συνεχάρη όλες τις αθλήτριες, τους ευχήθηκε δύναμη και υγεία για να συνεχίσουν να έχουν αγωνιστική πρόοδο και επίσης ευχαρίστησε εκ μέρους της Ομοσπονδίας τους προπονητές και τις προπονήτριες των αθλητριών, επισημαίνοντας ότι η κοινή προσπάθεια όλων αποτελεί την σημαντικότερη επένδυση για το μέλλον της αεροβικής στην Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα των τελικών της διοργάνωσης:
Ατομικό ΠαμπαίδωνΑτομικό ΠαίδωνΑτομικό Εφήβων
Ατομικό ΠαγκορασίδωνΑτομικό ΚορασίδωνΑτομικό ΝεανίδωνΑτομικό Γυναικών (Όπεν)
Μικτό Ζευγάρι Παμπαίδων-ΠαγκορασίδωνΜικτό Ζευγάρι Παίδων-Κορασίδων
Τρίο ΠαγκορασίδωνΤρίο ΚορασίδωνΤρίο Νεανίδων
Πεντάδα ΠαγκορασίδωνΠεντάδα Κορασίδων
Παγκόσμιο Κύπελλο: Ατομικό Ανδρών
Παγκόσμιο Κύπελλο: Ατομικό Γυναικών
Παγκόσμιο Κύπελλο: Μικτό Ζευγάρι Ανδρών-Γυναικών
Παγκόσμιο Κύπελλο: Τρίο Γυναικών
Παγκόσμιο Κύπελλο: Πεντάδα Γυναικών

Στιγμιότυπα από τους αγώνες του Πλόβντιβ:
aeroviki_plovdiv2018_08
aeroviki-plovdiv2018_3
aero-plovdiv2018_02 aero-plovdiv2018_03 aero-plovdiv2018_07 aero-plovdiv2018_01 aero-plovdiv2018_04 aero-plovdiv2018_05 aero-plovdiv2018_06 aero-plovdiv2018_08 aero-plovdiv2018_09 aero-plovdiv2018_10 aero-plovdiv2018_11 aero-plovdiv2018_12