Βλάσης Μάρας: «Έχασα έναν βαθμό στην έξοδο, χωρίς εκείνο το λάθος θα ήμουν φιναλίστ»

Τρία ασταθή βήματα στην έξοδο του προγράμματός του στο μονόζυγο, χάλασαν ό,τι καλό είχε πετύχει ο Βλάσης Μάρας στη Γλασκόβη και του στέρησαν την πιθανότητα πρόκρισης σε έναν ακόμη τελικό, ο οποίος θα ήταν ο 11ος του στο αγώνισμα σε 14 συμμετοχές στον θεσμό.

Ο 35χρονος πεντάκις πρωταθλητής Ευρώπης έμεινε εν τέλει στους 13,433 βαθμούς στο στάδιο “SSE Hydro”, αλλά εξήγησε ότι δεν έχει λόγους να αισθάνεται απογοητευμένος:
«Η εκτέλεσή μου στο μονόζυγο ήταν αρκετά καλή, αλλά η έξοδος ήταν χάλια, δεν βλεπόταν… Ήταν ένα μέγιστο λάθος, που μου στοίχισε περίπου έναν βαθμό. Αυτός ο επιπλέον βαθμός θα ήταν υπεραρκετός για να με βάλει στην οκτάδα του τελικού. Δεν είμαι πάντως στεναχωρημένος, γιατί για τον ομαδικό αγώνα η επίδοσή μου ήταν ικανοποιητική, όπως και στο άλμα. Αυτό που θέλω είναι να προσθέσω μία επιπλέον άσκηση στο πρόγραμμά μου και να το κάνω πιο ανταγωνιστικό, ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος του Οκτωβρίου. Εφόσον παρουσιάσω εκείνο το πρόγραμμα και δεν θα μου «βγει», τότε θα στεναχωρηθώ πραγματικά, γιατί τώρα δεν είμαι ακόμα όσο δυνατός θα ήθελα».

Το εμπειρότερο μέλος της Εθνικής ανδρών αναφέρθηκε και στην κατώτερη του αναμενομένου εμφάνιση της ελληνικής πεντάδας στον ομαδικό αγώνα:
«Ως ομάδα τα πήγαμε πολύ καλά μέχρι το έδαφος, όπου τα καταστρέψαμε όλα. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει συνέχεια, στους περισσότερους αγώνες δεν έχουμε τόσο πολλές πτώσεις στο τέλος. Θα μπορούσα να δικαιολογήσω τα παιδιά, αλλά δεν είναι ώρα για δικαιολογίες. Είναι ώρα για να προβληματιστεί ο καθένας τι έκανε λάθος και να το διορθώσει. Γι’ αυτό υπάρχουν και οι αγώνες. Πιστεύω ότι στο μέλλον δεν θα επαναλάβουμε αυτά τα λάθη».

Εγγραφείτε στο κανάλι της Ε.Γ.Ο. στο YouTube και δείτε πρώτοι όλα τα βίντεο των Ελλήνων πρωταθλητών από τη Γλασκόβη!

Το πρόγραμμα του Βλάση Μάρα στο μονόζυγο (13,433 β.):