Νέα, υπερσύγχρονα όργανα αποκτά η Μίκρα, με πρωτοβουλία του Σπύρου Καπράλου και με τη βοήθεια της Ε.Ο.Ε.!

Με καινούργια, σύγχρονα όργανα ενόργανης γυμναστικής, αντάξια των αναγκών των Ελλήνων πρωταθλητών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020», θα εξοπλιστεί σύντομα το Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας, χάρη σε μία πρωτοβουλία του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Σπύρου Καπράλου.

Ο επικεφαλής της Ε.Ο.Ε. βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (19/05) στην αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» της Μίκρας, τίμησε με την παρουσία του το πανελλήνιο πρωτάθλημα ενόργανης και παράλληλα τιμήθηκε από τον πρόεδρο της Ε.Γ.Ο. Θανάση Βασιλειάδη και τον Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια για όσα έχει προσφέρει στην ελληνική γυμναστική.

Επιπλέον, όμως, ο κ. Καπράλος απέδειξε για πολλοστή φορά το ειλικρινές ενδιαφέρον του για το άθλημα, προχωρώντας στην αποκάλυψη – δέσμευση ότι η Ε.Ο.Ε. θα φροντίσει να αναλάβει το κόστος απόκτησης νέων οργάνων ενόργανης, τελευταίας τεχνολογίας, έτσι ώστε το γυμναστήριο της Μίκρας να παρέχει τις ιδανικές συνθήκες προπόνησης και αγώνων στους Έλληνες πρωταθλητές!

Η πρωτοβουλία του κ. Καπράλου αναμένεται να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Ε.Ο.Ε., στην οποία μετέχουν μεταξύ άλλων ο κ. Βασιλειάδης ως πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, καθώς και η Βασιλική Μιλλούση ως πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητών.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για αυτή την τιμητική βράβευση και πρώτα-πρώτα τους αθλητές, γιατί είναι εκείνοι που μας εκπροσωπούν. Ευχαριστώ επίσης τον ακούραστο πρόεδρο της Ε.Γ.Ο. Θανάση Βασιλειάδη και βεβαίως τον φίλο μου Λευτέρη Πετρούνια, που μου φαίνεται περίεργο να με βραβεύει αυτός, γιατί συνήθως εμείς είμαστε εκείνοι που τον βραβεύουμε!
Να ξέρετε ότι θα βρίσκομαι πάντοτε πολύ κοντά στη γυμναστική, που είναι από τα πιο δύσκολα αθλήματα, από εκείνα που απαιτούν μεγάλες θυσίες, προπόνηση και σκληρή δουλειά. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή πάντοτε θέλει να είναι έμπρακτα κοντά στον ελληνικό αθλητισμό και αυτό θα κάνουμε και τώρα. Ανέφερα προηγουμένως στον κ. Βασιλειάδη και βεβαίως έβαλε το χέρι της και η Βασιλική Μιλλούση, ότι πρέπει να δώσουμε στους αθλητές τη δυνατότητα να προπονούνται και να αγωνίζονται με σύγχρονα όργανα, όπως αυτά που θα βρουν μπροστά τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
Να ξέρετε λοιπόν ότι η Ε.Ο.Ε. θα κάνει αυτό που χρειάζεται ώστε αυτό το γυμναστήριο να αποκτήσει σύγχρονο, καινούργιο αθλητικό εξοπλισμό. Είναι κάτι που χρειάζεται και θα το υλοποιήσουμε. Στους δύσκολους καιρούς, είναι απαραίτητο να βοηθάμε τους αθλητές», δήλωσε ο κ. Σπύρος Καπράλος κατά τη βράβευσή του, στο περιθώριο των απονομών του σύνθετου ατομικού ανδρών και εφήβων, κερδίζοντας το χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων.

Αμέσως πριν, ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης είχε απευθύνει ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ στον ένθερμο συμπαραστάτη της ελληνικής γυμναστικής:
«Ο κ. Καπράλος είχε αναχωρήσει εκτάκτως από τη Θεσσαλονίκη για να παραστεί στην κηδεία του Θεόδωρου Βασιλάκη, αλλά επέστρεψε αποκλειστικά για χάρη της γυμναστικής, προκειμένου να μας τιμήσει με την παρουσία του. Τον ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας, η διοίκηση της Ομοσπονδίας, οι προπονητές, οι αθλητές και όλος ο κόσμος της γυμναστικής, γιατί αυτός ο άνθρωπος βρίσκεται πάντοτε δίπλα μας, μας βοηθάει και ποτέ δεν μας ξεχνά!».

Τον επίλογο έβαλε ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος επίσης αναφέρθηκε με ξεχωριστά λόγια στο τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς:
«Ο κ. Καπράλος βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των αθλητών. Τον νιώθουμε σαν συναθλητή μας, εκτός από πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, και κάνει σπουδαία πράγματα για τον ελληνικό αθλητισμό. Σας έχω ευχαριστήσει πάρα πολλές φορές και θα το κάνω για άλλη μία: Σας ευχαριστούμε πολύ!»

Στιγμιότυπα από την παρουσία του κ. Καπράλου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ενόργανης, με τον φακό του Παύλου Μακρίδη (megapress.gr):
enorgani-panellinio2018-andres17enorgani-panellinio2018-andres18enorgani-panellinio2018-andres36enorgani-panellinio2018-andres38enorgani-panellinio2018-andres43enorgani-panellinio2018-andres44enorgani-panellinio2018-andres41enorgani-panellinio2018-andres45enorgani-panellinio2018-andres46