Κάλεσμα στους φιλάθλους της Θεσσαλονίκης από τον Λ. Πετρούνια και τον Δ. Ράφτη (video)

Την σπάνια ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά, να χειροκροτήσουν και να φωτογραφηθούν με τους αστέρες της ενόργανης γυμναστικής θα έχουν αυτό το Σαββατοκύριακο (19-20 Μαΐου) οι φίλαθλοι της Βόρειας Ελλάδας, στους οποίους ο Λευτέρης Πετρούνιας και ο προπονητής του Δημήτρης Ράφτης απεύθυναν κάλεσμα ενόψει του πανελλήνιου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών και εφήβων-νεανίδων.

Η σημαντικότερη εγχώρια διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (19/05, 10:00 – 19:30) και την Κυριακή (20/05, 10:00 – 15:00) στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας, όπου βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (17/05) η κάμερα της ΕΡΤ3, πραγματοποιώντας «ζωντανή» σύνδεση.

«Το πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση στη χώρα μας και είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να έχουμε πολύ κόσμο εδώ το Σαββατοκύριακο. Θα είναι χαρά μας. Η αγάπη και η στήριξη του κόσμου μου δίνει δύναμη και τίποτε άλλο. Φέτος οι διεθνείς διοργανώσεις έρχονται κλιμακωτά από την πιο εύκολη στην πιο δύσκολη, αφού έχουμε κατά σειρά τους Μεσογειακούς Αγώνες τον Ιούνιο, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τον Αύγουστο και το παγκόσμιο τον Οκτώβριο. Εφόσον έχω την υγεία μου, πάντως, δεν έχω να φοβηθώ κάτι», τόνισε ο Λευτέρης Πετρούνιας στην ΕΡΤ3 και στην εκπομπή «Κόσμος των Σπορ».

Ανάλογο μήνυμα έστειλε και ο υπεύθυνος προπονητής της Εθνικής ανδρών, Δημήτρης Ράφτης, ο οποίος δήλωσε:
«Είμαστε εδώ για μια γιορτή της γυμναστικής. Το μεγαλύτερο κίνητρο για έναν ερασιτέχνη αθλητή, όπως είναι οι αθλητές της ενόργανης, είναι το χειροκρότημα και η αγάπη του κόσμου. Ελπίζω λοιπόν ότι οι φίλαθλοι θα γεμίσουν το στάδιο. Δυστυχώς δεν έχουμε τη δυνατότητα να επιδείξουμε κάτι καλύτερο από το πανελλήνιο πρωτάθλημα και να διοργανώσουμε στην Ελλάδα έναν διεθνή αγώνα, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, αλλά ευελπιστούμε ότι κάποια στιγμή θα το κάνουμε. Οργανωτικά ότι είμαστε άψογοι, όπως έχουμε αποδείξει στο παρελθόν, αγωνιστικά έχουμε αθλητές που τον τελευταίο καιρό πετυχαίνουν πάρα πολύ καλές επιδόσεις, πέραν του Λευτέρη που διακρίνεται στο κορυφαίο επίπεδο, γι’ αυτό θα θέλαμε κάποια στιγμή να μπορέσουν οι Έλληνες φίλαθλοι να δουν τους πρωταθλητές μας σε μια διεθνή διοργάνωση στην ίδια τη χώρα μας».

Παράλληλα, ο κ. Ράφτης ανέφερε ότι ο Πετρούνιας αποτελεί δικαιωματικά πόλο έλξης για τους νεότερους επίδοξους πρωταθλητές:
«Μετά τις μεγάλες επιτυχίες του Λευτέρη, τα γυμναστήρια έχουν γεμίσει με μικρά παιδιά, κυρίως αγόρια. Υπάρχουν άνθρωποι που τηλεφωνούν στα γυμναστήρια και λένε ότι ‘θέλω να κάνω τον γιο μου… Πετρούνια’! Είναι σημαντικό κίνητρο, πέρα από το ότι είναι καλός αθλητής, το ότι είναι επίσης καλό παιδί. Ένας υγιής γονέας θέλει να γίνει το παιδί του πρώτα σωστός χαρακτήρας στην κοινωνία και κατόπιν μεγάλος αθλητής. Εάν βέβαια τύχει και συνδυάσει και τα δύο, αυτό είναι το ιδανικό».

Δείτε το βίντεο με την συνέντευξη του Λευτέρη Πετρούνια και του Δημήτρη Ράφτη στην ΕΡΤ3: