Η ελληνική γυμναστική θρηνεί την απώλεια της Χριστίνας Ντάκα

Τον χαμό της Χριστίνας Ντάκα, η οποία «έφυγε» τόσο πρόωρα από κοντά μας έπειτα από άνιση μάχη με την επάρατη νόσο, θρηνεί η οικογένεια της ελληνικής γυμναστικής.

Σε ένδειξη πένθους, το Κέντρο Υψηλών Επιδόσεων της Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει αύριο (Τετάρτη 09/05) μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι και εν συνεχεία θα είναι κλειστό, ενώ το ίδιο ωράριο λειτουργίας θα ισχύσει και για τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Αθήνα.

Η εκλιπούσα αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή της στην γυμναστική, αφού υπήρξε πρωταθλήτρια της ενόργανης στην Αλεξανδρούπολη, ενώ αργότερα εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη και εργάστηκε ως διοικητικός υπάλληλος της Ε.Γ.Ο. μέχρι το τέλος, φωτίζοντας με το χαμόγελό της τα γραφεία της Ομοσπονδίας στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας.
Ο άνθρωπος που την οδήγησε στον κόσμο της γυμναστικής ήταν ο πατέρας της, Μανώλης Ντάκας, ο οποίος διετέλεσε Α’ Αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και επίσης «βιάστηκε» να πει το «αντίο», φεύγοντας από κοντά μας τέτοιες μέρες το 2009…

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί την Τετάρτη 09 Μαΐου 2018, στις 15:30, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης, όπου συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν έναν ξεχωριστό άνθρωπο.

Το Δ.Σ. της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, αλλά και οι συνάδελφοι της Χριστίνας, εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους για τον χαμό της και τα συλλυπητήριά τους προς την οικογένεια και τα συγγενικά της πρόσωπα. Αιωνία της η μνήμη…

ntaka-tampakos

Η Χριστίνα Ντάκα με τον Δημοσθένη Ταμπάκο, στην άφιξή του μετά την πρώτη μεγάλη διεθνή επιτυχία του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1998.

ntaka-athlitria

Η Χριστίνα Ντάκα ως νεαρή αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, τη δεκαετία του ’80.