Επιτυχημένη η συμμετοχή της ελληνικής τριάδας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ακροβατικής ηλικιών (videos)

Με πολύτιμες εμπειρίες για την συνέχεια της καριέρας τους και με την 23η θέση στον κόσμο, ανάμεσα στις συνομήλικές τους, θα επιστρέψουν από την Αμβέρσα οι μικρές Ελληνίδες πρωταθλήτριες της ακροβατικής γυμναστικής Μαρία Στεφανίδου, Αλεξάνδρα Παπαγιαννοπούλου και Ευαγγελία Αγγελοπούλου, οι οποίες αγωνίστηκαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ηλικιών, στην κατηγορία 11-16 ετών.

Οι μοναδικές εκπρόσωποι της Ελλάδας στη διοργάνωση του Βελγίου κατάφεραν να συνδυάσουν την πρώτη τους συμμετοχή στον θεσμό με μία καλή εμφάνιση, αντάξια της προσπάθειας και της προετοιμασίας πολλών μηνών.

Η ελληνική τριάδα κατέκτησε την 23η θέση μεταξύ 36 ομάδων στην κατηγορία της με 51,150 βαθμούς στο σύνολο, αφού συγκέντρωσε 25,600 β. στο πρόγραμμα τέμπο (20ή θέση) και 25,550 β. στο πρόγραμμα ισορροπίας (26η θέση).

Την πρόκριση για τον αποψινό τελικό (Μ. Πέμπτη, 19:40 – 20:20) πήραν οι οκτώ ομάδες με τη υψηλότερη βαθμολογία, οι οποίες θα αγωνιστούν εκ νέου στο πρόγραμμα ισορροπίας ξεκινώντας από μηδενική βάση.

Η 14χρονη Μαρία Στεφανίδου, η 12χρονη Αλεξάνδρα Παπαγιαννοπούλου και η 11χρονη Ευαγγελία Αγγελοπούλου ανήκουν στον Γ.Ο. Ολυμπιάδα Σταυρούπολης και γυμνάζονται υπό την καθοδήγηση του Βαγγέλη Γεωργιάδη.

Η εμφάνιση της ελληνικής τριάδας στο πρόγραμμα τέμπο του προκριματικού:

Η εμφάνιση της ελληνικής τριάδας στο πρόγραμμα ισορροπίας του προκριματικού: