Ένα όνειρο ζωής έγινε πραγματικότητα για την Ιωάννα Ξουλόγη

Η λάμψη των μεταλλίων της ελληνικής ενόργανης γυμναστικής έφτασε μέχρι στη Θεσσαλονίκη, χάρη στην Ιωάννα Ξουλόγη, η οποία επέστρεψε από το Μπακού το πρωί της Δευτέρας (19/03) στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», ξεχωριστά από την υπόλοιπη ελληνική αποστολή.

«Το ήθελα πολύ αυτό το μετάλλιο. Τόσα χρόνια ερχόμουν 4η, στο Μπακού αλλά και σε άλλους διεθνείς αγώνες, αλλά αυτή τη φορά τα καταφέραμε. Το πίστεψα, μπήκαν στον τελικό αποφασισμένη να κάνω το πρόγραμμά μου και μου ‘βγήκε’! Είναι ένα πολύ καλό ξεκίνημα για τη φετινή χρονιά, που είναι πολύ δύσκολη και απαιτητική. Θα δουλέψω πάνω στα προγράμματά μου για να βελτιώσω την εκτέλεσή μου για τις επόμενες διοργανώσεις. Ελπίζω να διατηρηθούμε σε υψηλό επίπεδο και να ανέβουμε ακόμα περισσότερο», δήλωσε η 26χρονη πρωταθλήτρια, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους, το πρώτο της καριέρας της σε τόσο υψηλό επίπεδο, παρότι προερχόταν από ασθένεια, όπως κατά σύμπτωση και ο Πετρούνιας:

«Ήμουν με αντιβίωση για πέντε ημέρες λόγω αμυγδαλίτιδας, μέχρι και την παραμονή της αναχώρησής μας για το Αζερμπαϊτζάν. Στον τελικό του εδάφους έβγαλα αποθέματα ψυχής, γιατί οι σωματικές δυνάμεις είχαν πια τελειώσει! Όταν ολοκλήρωσα το πρόγραμμά μου δεν είχα δύναμη ούτε να κατέβω από το ταπί… Δεν ένιωθα τα πόδια μου, είχαν μουδιάσει! Είναι κάτι που δίνει περισσότερη αξία σ’ αυτό που πετύχαμε».

Καταλήγοντας, αφιέρωσε το μετάλλιό της «…στην οικογένειά μου, που είναι όλα αυτά τα χρόνια δίπλα μου, στους προπονητές μου Κώστα Χατζηζήση και Ντιάνα Ντούντεβα Γιορντάνοβα που με βοηθούν να πετυχαίνω το καλύτερο σε κάθε αγώνα, καθώς και στον χορηγό μου ‘Healing Art Massage’, που εδώ και δύο χρόνια με υποστηρίζει και με βοηθά στη φυσική αποκατάστασή μου».

xoulogi_medal_baku2018