Ο Γιώργος Χατζηευσταθίου θέλει να αλλάξει τα δεδομένα στον πλάγιο ίππο

Η ελληνική ενόργανη γυμναστική έχει να επιδείξει πάμπολλες ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις σε όλα τα όργανα εκτός από τον πλάγιο ίππο, αλλά ο Γιώργος Χατζηευσταθίου φιλοδοξεί να γίνει ο αθλητής που θα αλλάξει τα δεδομένα μέσα στα επόμενα χρόνια.

Ο 25χρονος σπεσιαλίστας του ίππου με λαβές θέλει να πετύχει φέτος το κάτι παραπάνω, αρχής γενομένης από το παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού.

«Η προετοιμασία μου πήγε πολύ καλά. Έχω καινούργιο πρόγραμμα στον πλάγιο ίππο με αρχική αξία 6,00, βελτιωμένη κατά 0,10 β. συγκριτικά με πέρσι. Για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αυγούστου υπολογίζω να προσθέσω και μία επιπλέον άσκηση, ώστε να ανέβει κι άλλο, στο 6,20. Παράλληλα, εάν μου ζητηθεί είμαι προετοιμασμένος να συνεισφέρω σε τουλάχιστον πέντε, αν όχι και στα έξι όργανα, προκειμένου να δώσω βαθμούς στην Εθνική ανδρών στους ομαδικούς αγώνες», είπε και συμπλήρωσε:

«Στο Μπακού θα κυνηγήσω την πρόκριση στην οκτάδα του πλάγιου ίππου. Θα αγωνιστώ επίσης στο δίζυγο, όπου δεν έχω εξίσου δυνατό πρόγραμμα, αλλά με μία ‘καθαρή’ εκτέλεση μπορεί και εκεί να έχουμε κάποια διάκριση».

Οι προσδοκίες του για το 2018, άλλωστε, είναι μεγαλύτερες από κάθε άλλη φορά:
«Σε κάθε μου συμμετοχή φέτος, θέλω να ‘χτυπάω’ τον τελικό στον πλάγιο ίππο. Το πρόγραμμά μου έχει αρκετά υψηλή αξία ώστε να μου επιτρέπει να έχω φιλοδοξίες. Οι εκτελέσεις μου στις προπονήσεις είναι καλές, έχω ήδη ‘βγάλει’ το πρόγραμμά μου αρκετές φορές παρότι είμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν και όσο περνά η χρονιά θα βελτιώνομαι».

Ο Χατζηευσταθίου ήταν ο πρώτος Έλληνας εκπρόσωπος της ενόργανης που έκανε το διεθνές ντεμπούτο του μέσα στη νέα σεζόν, καθώς το προηγούμενο Σαββατοκύριακο συμμετείχε στο ιταλικό διασυλλογικό πρωτάθλημα ως προσκεκλημένος της “Romagna Team”, με τα χρώματα της οποίας θα αγωνιστεί άλλες δύο φορές:
«Ήταν μία διαφορετική εμπειρία για μένα. Το έκανα για να αποκτήσω αγωνιστικές παραστάσεις και να παρουσιαστώ πιο έτοιμος στις διοργανώσεις με την Εθνική ομάδα. Με εντυπωσίασε το υψηλό επίπεδο και η πολύ καλή οργάνωση που συνάντησα στην Ιταλία. Θα επιστρέψω εκεί για να δώσω άλλους δύο αγώνες, τον Μάιο και τον Ιούνιο. Είναι διεθνείς συμμετοχές που θα με βοηθήσουν σημαντικά».