«Στα βαθιά» της κατηγορίας γυναικών η Εβελίνα Μάγια

Ντεμπούτο με την Εθνική γυναικών της ενόργανης γυμναστικής πριν καν κλείσει τα 16 της χρόνια πρόκειται να κάνει η Εβελίνα Μάγια, η οποία αποτελεί το νέο πρόσωπο της ελληνικής ομάδας, έχοντας ανέβει πρόσφατα από την κατηγορία των νεανίδων.

Η γεννημένη στις 29 Μαρτίου 2002 αθλήτρια πρόκειται να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στο επερχόμενο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης του Μπακού (15-18 Μαρτίου), συμμετέχοντας για πρώτη φορά στη «μεγάλη κατηγορία».

«Στο Μπακού θα αγωνιστώ στο έδαφος, στη δοκό και στους ασύμμετρους ζυγούς. Αγαπημένο μου όργανο είναι η δοκός, αλλά πιστεύω ότι και το πρόγραμμά μου στο έδαφος είναι καλό. Ξέρω ότι είναι δύσκολο να μπω σε έναν τελικό, αλλά θα το κυνηγήσω και ξέρω ότι θα έχω πιθανότητες, αρκεί να εκτελέσω τα προγράμματά μου με πολύ λίγες βαθμολογικές μειώσεις», τόνισε η νεαρή πρωταθλήτρια, που παραδέχθηκε ότι θα έχει το άγχος της πρώτης φοράς.

«Προφανώς θα έχω λίγο άγχος, αφού είναι η πρώτη χρονιά μου στην κατηγορία γυναικών και θα αγωνιστώ απέναντι σε αθλήτριες πολύ πιο έμπειρες. Δεν είναι όμως κάτι που με φοβίζει, απεναντίας πιστεύω ότι θα τα καταφέρω…», είπε χαρακτηριστικά η νεαρή αθλήτρια, η οποία είχε συμμετάσχει ως νεανίδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2016 και στο περσινό Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Ολυμπιακής Νεότητας “EYOF 2017”.

Μαθήτρια της Α’ Λυκείου, η Εβελίνα Μάγια προπονείται φέτος υπό τις οδηγίες του Θανάση Σαλάγα και της Ιουλίας Παλαμάρα, θέτοντας ως κύριο στόχο το να καταφέρει να αγωνιστεί με την Εθνική γυναικών σε κάποια από τις κορυφαίες διοργανώσεις της φετινής χρονιάς:
«Φέτος έχουμε Μεσογειακούς Αγώνες τον Ιούνιο, ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τον Αύγουστο και παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Οκτώβριο. Θα προσπαθήσω να μπω στην ομάδα που θα επιλεγεί για κάποια αυτές τις διοργανώσεις και, εφόσον τα καταφέρω, θα επιδιώξω να κάνω καλές εμφανίσεις».