Προτεραιότητα στους ομαδικούς στόχους βάζει η Ιωάννα Ξουλόγη

Από το παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης του Μπακού (15-18 Μαρτίου) θα ξεκινήσει η φετινή αγωνιστική χρονιά για την Ιωάννα Ξουλόγη, οι φετινές φιλοδοξίες της οποίας ταυτίζονται απόλυτα με εκείνες της Εθνικής ομάδας των γυναικών.

«Η προετοιμασία κύλησε καλά, οι συνθήκες στο γυμναστήριό μας στη Θεσσαλονίκη ήταν καλύτερες από πέρσι, χωρίς τόσο πολύ κρύο, και αισιοδοξούμε. Στην πρεμιέρα μου στο Μπακού θα αγωνιστώ στο έδαφος και στη δοκό, αν και φέτος δουλεύω και στα τέσσερα όργανα του σύνθετου. Το πρόγραμμά μου στη δοκό είναι αρκετά δύσκολο και μπορεί να φτάσει σε αρχική αξία ακόμα και το 5,80 – 5,90, ενώ στο έδαφος έχω κρατήσει το ίδιο πρόγραμμα με πέρσι, που έχει χαμηλότερο συντελεστή δυσκολίας. Πιστεύω ότι και στα δύο μπορώ να μπω στους τελικούς, σ’ αυτόν τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, αλλά εκείνο που με ενδιαφέρει κυρίως είναι να κάνω μία καλή εμφάνιση», ανέφερε αρχικά η Ξουλόγη, η οποία πέρσι είχε κατακτήσει την 4η θέση στο έδαφος, στην αντίστοιχη διοργάνωση της πρωτεύουσας του Αζερμπαϊτζάν.

Η 25χρονη πρωταθλήτρια θέλει να αποτελέσει ένα από τα στηρίγματα της Εθνικής γυναικών ενόψει του ευρωπαϊκού (Γλασκόβη, 2-5 Αυγούστου) και του παγκόσμιου πρωταθλήματος (Ντόχα, 25 Οκτωβρίου – 3 Νοεμβρίου), όπου προτεραιότητα θα είναι ένα επιτυχημένο πλασάρισμα στην ομαδική κατάταξη:
«Δεν σκέφτομαι κάποιους ατομικούς στόχους, αλλά κυρίως το πώς θα βοηθήσω την ομάδα στους φετινούς της αγώνες. Το μέλημά μου θα είναι να παρουσιαστώ έτοιμη για να δώσω καλές βαθμολογίες στην Εθνική, στο ευρωπαϊκό αλλά ακόμα περισσότερο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπου θέλουμε να μπούμε στην 24άδα της ομαδικής κατάταξης για να αποκτήσουμε δικαίωμα συμμετοχής με πλήρη ομάδα και στο παγκόσμιο του 2019».

Τέλος, έκανε μία ξεχωριστή αναφορά σε εκείνους που βοηθούν την προσπάθειά της: «Θέλω να ευχαριστήσω το ‘Healing Art Massage’ που αποτελεί χορηγό μου εδώ και δύο χρόνια, την οικογένειά μου, καθώς και τους προπονητές μου Κώστα Χατζηζήση και Ντιάνα Ντούντεβα Γιορντάνοβα, που με στηρίζουν πάντοτε».