Λευτέρης Πετρούνιας: «Όσο έχουμε υγεία, θα συνεχίζουμε αυτό το σερί νικών και τίτλων!»

Την υπόσχεση ότι θα έρθουν ακόμα περισσότερες επικές νίκες και χρυσά μετάλλια, εφόσον είναι υγιής, έδωσε ο Λευτέρης Πετρούνιας μετά τη νέα «στέψη» του στο Μόντρεαλ, όπου κατέκτησε τον δεύτερο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο του στους κρίκους!

Ο Έλληνας «άρχοντας των κρίκων» παραδέχθηκε ότι η διατήρηση του τίτλου που είχε κατακτήσει για πρώτη φορά το 2015 στη Γλασκόβη δεν ήταν εύκολη υπόθεση, αλλά και ότι δεν είχε καμία αμφιβολία πως θα έβγαινε ξανά νικητής, με την εμψύχωση των ομογενών που δημιούργησαν μία «μικρή Ελλάδα» στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μόντρεαλ.

«Πιέστηκα πάρα πολύ σ’ αυτόν τον τελικό. Είναι ζόρικο πράγμα η υπεράσπιση ενός τίτλου! Δεν υπήρξε θέμα, όμως, όλα πήγανε όπως έπρεπε να πάνε και κάναμε δικό μας και αυτό το χρυσό μετάλλιο», δήλωσε ο Πετρούνιας στον δικτυακό τόπο της Ε.Γ.Ο. και συμπλήρωσε:
«Είχα χρόνια να εκτελέσω προτελευταίος σ’ έναν μεγάλο αγώνα και η αναμονή ήταν πολύ κουραστική. Από την στιγμή που βγήκα στον αγωνιστικό χώρο μέχρι να ανέβω στους κρίκους, πέρασαν 35 λεπτά. Εκείνο που με ηρέμησε ήταν το ότι οι βαθμολογίες δεν είχαν εκπλήξεις. Ο προπονητής μου παρατηρούσε τα προγράμματα των αντιπάλων και ‘έβγαζε’ το βαθμό τους, βάσει της εκτέλεσής τους. Έπεφτε μέσα κάθε φορά! Ήξερα λοιπόν ότι αυτό που θα κάνω, αυτό και θα πάρω από τους κριτές. Ήμουν βέβαιος ότι θα έκανα μία πολύ καλή εκτέλεση και ήξερα πως αν μας κρίνουν όπως όλους, δεν θα έχουμε πρόβλημα. Ακόμα και με ένα βηματάκι στην έξοδο… Έχω πλέον την εμπειρία να ξέρω τι βαθμό θα πάρω βάσει της εκτέλεσής μου και γνώριζα ότι υπάρχει το περιθώριο να κάνω ένα μικρό βήμα, χωρίς να αλλάξει κάτι».

Ο 27χρονος πρωταθλητής μετρά πλέον επτά διαδοχικά χρυσά μετάλλια σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις της τριετίας 2015-2017: Ένα Ολυμπιακό, δύο παγκόσμια, τρία ευρωπαϊκά, καθώς και ένα στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες. Ωστόσο, δεν έχει «χορτάσει» τίτλους και υπόσχεται ακόμα περισσότερες επιτυχίες:
«Αυτό που έχω καταφέρει, είναι κάτι που με γεμίζει αυτοπεποίθηση. Θέλω να έχω την υγεία μου, για να πετύχουμε ακόμα περισσότερα! Εγώ έχω όλη την όρεξη και τη διάθεση και ο προπονητής μου έχει όλες τις γνώσεις, έτσι ώστε να συνεχίσουμε αυτό το σερί νικών και τίτλων για όσο περισσότερο γίνεται. Και εφόσον είμαστε υγιείς, είναι βέβαιο ότι θα το συνεχίσουμε!»

Ο αθλητής του Δημήτρη Ράφτη, που πανηγύρισε το νέο του κατόρθωμα δείχνοντας το εθνόσημο και φωνάζοντας «Ελλαδάρα!», αφιέρωσε τη νίκη στον προπονητή του και όχι μόνο:
«Αφιερώνω αυτό τον τίτλο στον προπονητή μου, πρώτα απ’ όλα! Επίσης, στους ανθρώπους που με στηρίζουν: Στην οικογένειά μου, στη μητέρα μου και σε όσους με αγαπούν και πιστεύουν σ’ εμένα. Την αγάπη μου για τη χώρα μας πιστεύω ότι τη δείχνω με τις αντιδράσεις μου και δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω…»

Παράλληλα, απεύθυνε ένα ευχαριστήριο μήνυμα προς τους χορηγούς του: «Ευχαριστώ τους χορηγούς μου, την Stoiximan.gr που με στηρίζει εδώ και χρόνια, τη Reebok που ‘έντυσε’ όλη την Εθνική ανδρών στο παγκόσμιο, τη Mercedes–Benz, καθώς και την PowerHealth. Είναι πολύ σημαντικό που τους έχω δίπλα μου. Όσο έχω την υγεία μου, αυτές οι συνεργασίες θα με βοηθήσουν να πετύχω πολλά περισσότερα και θα είναι πραγματικά επικές!»

Ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν θα μπορούσε να μην κάνει ξεχωριστή αναφορά στην ομογένεια του Μόντρεαλ των 80.000 ελληνικών ψυχών, που είχε δυναμική παρουσία στο Ολυμπιακό Στάδιο και τον έκανε να νιώσει μοναδικά κατά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου:
«Ήταν ξεχωριστό αυτό που ζήσαμε εδώ. Εδώ υπάρχει πραγματικά μία ‘μικρή Ελλάδα’, που δείχνει με κάθε τρόπο την αγάπη της για την πατρίδα. Η ατμόσφαιρα στο στάδιο ήταν υπέροχη και μάλιστα υπήρχαν αρκετοί Έλληνες που περίμεναν για πολλή ώρα μετά τον αγώνα, μέχρι να τελειώσω με τον έλεγχο αντιντόπινγκ, για να με συναντήσουν και να μου δώσουν συγχαρητήρια! Ήταν από τις πιο όμορφες στιγμές για μένα»

Το βράδυ του Σαββάτου (07/10) μάλιστα, σύσσωμη η ελληνική αποστολή ήταν προσκεκλημένη στην ελληνική ταβέρνα «Πειραιάς», όπου επρόκειτο να γιορτάσει την επιτυχία… «και να γλεντήσουμε ελληνικά!», όπως τόνισε ο ίδιος ο πρωταγωνιστής του νέου θριάμβου της ελληνικής Γυμναστικής…

***Εγγραφείτε στο κανάλι της Ε.Γ.Ο. στο YouTube και απολαύστε όλα τα βίντεο από τον θρίαμβο του Λευτέρη Πετρούνια!

Η εκπληκτική εμφάνιση του Λευτέρη Πετρούνια, που του χάρισε τον παγκόσμιο τίτλο:

O πανηγυρισμός του Λευτέρη Πετρούνια με τον προπονητή του, μόλις εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο:

Η απονομή των μεταλλίων στους νικητές των κρίκων και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου:

Η θεαματική παρουσίαση του Έλληνα πρωταθλητή, πριν ξεκινήσει ο τελικός των κρίκων: