Αφιέρωμα στην Ολυμπιάδα Θρακομακεδόνων από το επίσημο περιοδικό της FIG

Ο θρίαμβος της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα Γυμναστικής για Όλους, «αναβιώνει» μέσα από τις σελίδες του νέου τεύχους του επίσημου περιοδικού της FIG, World Of Gymnastics, το οποίο φιλοξενεί ένα εκτενές αφιέρωμα στην ελληνική ομάδα.

Τον περασμένο Ιούλιο οι «λύκοι» της Ολυμπίας Δραγούνη κατέκτησαν το βαρύτιμο Τρόπαιο «Μπρούνο Γκράντι» στο Γκαλά του “World Gym For Life Challenge”, στο Βέστφολντ της Νορβηγίας, παρουσιάζοντας ένα πραγματικό υπερθέαμα, με θέμα “Τhe Wolves And The Moon”.

olympiada_fig_worldofgymnastics

Το αφιέρωμα του περιοδικού της FIG στην Ολυμπιάδα Θρακομακεδόνων (σελ. 41-42)

Η ανεπανάληπτη αυτή επιτυχία έχει περίοπτη θέση στο τεύχος Οκτωβρίου του επίσημου περιοδικού της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής, που εκδίδεται τρεις φορές το χρόνο.

Το σχετικό αφιέρωμα, με τον εύγλωττο τίτλο «Ο τίτλος της παγκόσμιας πρωταθλήτριας στέλνει την Ολυμπιάδα Θρακομακεδόνων στο φεγγάρι», περιλαμβάνει συνεντεύξεις της προπονήτριας Ολυμπίας Δραγούνη, καθώς και της γενικής γραμματέα του συλλόγου, Ελένης Παππά.

«Δεν επιστρατεύσαμε αθλήτριες ειδικά γι’ αυτό το πρότζεκτ. Αυτές οι αθλήτριες ανήκουν στο σωματείο μας από τότε που ήταν τεσσάρων ετών. Οι ηλικίες τους σήμερα είναι μεταξύ 10 και 22 ετών, όλες τους είναι κορίτσια. Αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε 90 αθλήτριες γι’ αυτή την παρουσίαση. Στη Νορβηγία συμμετείχαν μόνο 62, επειδή ήταν δύσκολο να ταξιδέψουν λόγω των συνθηκών στην Ελλάδα.
Αυτή ήταν η δεύτερη συμμετοχή της ομάδας μας στον θεσμό. Ήμασταν και στο Κέιπ Τάουν, αλλά δεν προκριθήκαμε στο Γκαλά. Πέρσι, με αυτό το πρόγραμμα κερδίσαμε δύο φορές το χρυσό μετάλλιο με αυτό το πρόγραμμα στην εθνική διοργάνωση στην Ελλάδα», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Η κυρία Δραγούνη μίλησε και για το πώς «γεννήθηκε» και εξελίχθηκε η αγέλη των «λύκων»:
«Είχα την ιδέα για τους λύκους πριν από δύο χρόνια. Πιστέψαμε σ’ αυτήν και την κυνηγήσαμε με αγάπη, σκληρή δουλειά και πάθος. Μου αρέσουν οι δραματικές χορογραφίες. Μαζί με τις ιδέες των αθλητριών μου, η σύλληψη αυτή έφτασε στην κορυφή. Οι συμμετέχουσες κατέθεσαν τις ιδέες τους και χρησιμοποιήσαμε τις καλύτερες από αυτές. Η ομάδα είχε μεγαλύτερη εμπλοκή και μετέφερε το πάθος.
Προπονούμαστε όλοι μαζί δύο φορές την εβδομάδα και σε μικρότερα γκρουπ άλλη μία φορά. Συνολικά, είναι τρία γκρουπ, που ανήκουν στον ίδιο σύλλογο. Τα κοστούμια τα σχεδίασε μία εταιρεία, ειδικά για εμάς, με βάση τις ιδέες μας».

Καταλήγοντας, οι δύο εκπρόσωποι της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων μίλησαν για την ανοδική πορεία του αθλήματος στην Ελλάδα, για την οργανωτική τους δομή και για τα μελλοντικά τους σχέδια:
«Η Γυμναστική για Όλους είναι πολύ δυνατή στην Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι με αυτό το τρόπαιο θα ανοίξουμε τον δρόμο και για άλλες ομάδες. Έχουμε επίσης στα σχέδιά μας το να διοργανώσουμε μία εκδήλωση όπως το Eurogym ή το Golden Age Gym Festival στην Ελλάδα.
Ωστόσο, εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στη χώρα μας, δεν υπήρξε κρατική χρηματοδότηση προς την ομάδα μας για να συμμετάσχει στο World Gym for Life Challenge. Οι οικογένειες των αθλητριών κάλυψαν όλα τα έξοδα. Φυσικά, ο σύλλογός μας προσπαθεί να βοηθήσει με κάποιον εξοπλισμό και με την οργάνωση.
Έχουμε πέντε μέλη στο διοικητικό συμβούλιο, είναι γονείς των αθλητών μας, όπως η Ελένη. Κάνουμε όλοι το καλύτερο που μπορούμε».

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού της FIG “World Of Gymnastics”
(σελ. 41-42: το αφιέρωμα στην Ολυμπιάδα Θρακομακεδόνων)