Κ. Κωνσταντινίδης: «Συνεχίζουμε τη δουλειά και όλα θα έρθουν στην ώρα τους!» (video)

Το μετάλλιο που θέλει -και δικαιούται, βάσει ικανότητας και αγωνιστικής συνέπειας- ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης δεν ήρθε στο Τσάλεντζ καπ του Παρισιού, από όπου όμως ο δεύτερος Έλληνας εξπέρ των κρίκων φεύγει με το κεφάλι ψηλά: Η 5η θέση στον τελικό και οι δύο επιτυχημένες εκτελέσεις του νέου προγράμματός του μέσα σε 24 ώρες, είναι επαρκείς λόγοι ικανοποίησης.

Στον πρώτο του αγώνα μετά την εντυπωσιακή 6η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του περασμένου Απριλίου, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης έδειξε ότι θα λάμπει για πολύ καιρό ακόμα, τερματίζοντας 5ος στους κρίκους με 14,700 β. πίσω από καταξιωμένους αστέρες της παγκόσμιας γυμναστικής και μένοντας εκτός βάθρου για μόλις 0,100 β..

«Τρομερή διοργάνωση, απίστευτη εμπειρία! Αγωνιστήκαμε μπροστά σε 30.000 φιλάθλους τις δύο ημέρες των αγώνων και η ατμόσφαιρα στο ‘Μπερσί’ ήταν μοναδική! Δεν είχα ξαναζήσει κάτι τέτοιο… Στον προκριματικό του Σαββάτου ήμουν λίγο νευρικός, επειδή εκτελούσα το νέο μου πρόγραμμα για πρώτη φορά, αλλά πήρα την πρόκριση με καλό πλασάρισμα, όπως ακριβώς θέλαμε. Στον τελικό κυνήγησα το κάτι παραπάνω, όμως κάποια λαθάκια μου στοίχισαν τη θέση στο βάθρο. Χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη, μέχρι να κάνω απόλυτα δικό μου το καινούργιο πρόγραμμα. Το κεφάλι κάτω, συνεχίζουμε την προπόνηση και όλα θα έρθουν στην ώρα τους…», υπογράμμισε ο Κωνσταντινίδης, ο οποίος είχε «φλερτάρει» με το μετάλλιο και στις δύο προηγούμενες εμφανίσεις του σε παγκόσμια κύπελλα, αφού είχε καταταγεί 6ος πέρσι στην Ανάντια της Πορτογαλίας και 5ος φέτος τον Μάρτιο στο Μπακού.

Στα σημαντικά περιθώρια βελτίωσης που έχει ο 25χρονος πρωταθλητής στάθηκε ο προπονητής του, Γιώργος Αγγέλου, αναφέροντας επίσης τη λεπτομέρεια που στοίχισε το μετάλλιο:
«Στην τελευταία κατακόρυφο πριν από την έξοδο, κουράστηκε και λύγισε τα χέρια… Εκεί έχασε έως και 30 εκατοστά, που θα τον έβαζαν στην τριάδα. Το πρόγραμμά του είναι καινούργιο, όμως, και θέλει χρόνο για να μάθει να το διαχειρίζεται. Ο Κώστας έχει σταθεροποιηθεί βαθμολογικά και αν είναι λίγο καλύτερος στο τελευταίο κομμάτι και στην έξοδο, μπορεί να ανέβει ακόμα παραπάνω. Η συμμετοχή μας στο Τσάλεντζ καπ πήγε όπως θέλαμε και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ακόμα καλύτερη εμφάνιση στο Μόντρεαλ. Με καλή έξοδο και βελτιωμένες κατακόρυφους, μπορεί να φτάσει κοντά στους 15,000 βαθμούς. Κάθε επιτυχημένη παρουσία, μας επιτρέπει να βάζουμε ψηλότερους στόχους».

Ο «χρυσός» Λευτέρης Πετρούνιας, ο επίσης φιναλίστ των κρίκων Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης και τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής που αγωνίστηκαν στο Παρίσι επιστρέφουν αύριο (Δευτέρα 18/09) στις 20:50 στο «Ελ. Βενιζέλος», με την πτήση “A3 613” της “Aegean.

Εγγραφείτε στο κανάλι της Ε.Γ.Ο. στο YouTube και δείτε όλα τα βίντεο από τους αγώνες των Ελλήνων πρωταθλητών!

Το πρόγραμμα του Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη στον τελικό των κρίκων (5ος με 14,700 β.):