Η FIG θεσπίζει παγκόσμια πρωταθλήματα ενόργανης εφήβων-νεανίδων

Τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν τα παγκόσμια πρωταθλήματα τραμπολίνο και αεροβικής γυμναστικής των επόμενων ετών αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της FIG στην συνεδρίασή της στο Τόνσμπεργκ της Νορβηγίας, προχωρώντας ταυτόχρονα σε μία σημαντική καινοτομία, αφού από το 2019 θεσπίζεται η τέλεση παγκόσμιων πρωταθλημάτων ενόργανης γυμναστικής εφήβων-νεανίδων.

Οι κανόνες διεξαγωγής, τα ηλικιακά κριτήρια και οι υπόλοιπες τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με τα παγκόσμια ενόργανης εφήβων-νεανίδων θα εξεταστούν στο επόμενο διάστημα και θα παρουσιαστούν προς έγκριση στην προσεχή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIG, τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Παράλληλα, η FIG ανέθεσε στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας το παγκόσμιο πρωτάθλημα τραμπολίνο ανδρών-γυναικών του 2018 (7-10 Νοεμβρίου) και το αντίστοιχο παγκόσμιο ηλικιών 11-21 ετών, ενώ το προολυμπιακό παγκόσμιο πρωτάθλημα τραμπολίνο του 2019 θα γίνει στο Τόκιο (29 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου), στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις της ιαπωνικής πρωτεύουσας που λίγους μήνες αργότερα θα φιλοξενήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Στην Αγία Πετρούπολη είχε επίσης τελεστεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα τραμπολίνο του 2009, ενώ η Ιαπωνία έχει φιλοξενήσει μία τέτοια διοργάνωση άλλη μία φορά στο παρελθόν, το 1984 στην Οσάκα.

Σε ό,τι αφορά στο άθλημα της αεροβικής γυμναστικής, το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών του 2018 ανατέθηκε στην Πορτογαλία και θα διοργανωθεί στην πόλη Γκιμαράες (1-3 Ιουνίου), όπως και το αντίστοιχο παγκόσμιο ηλικιών, που θα διεξαχθεί μία εβδομάδα νωρίτερα.

Επιπλέον, η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής αποφάσισε να γίνει στην Κωνσταντινούπολη η επόμενη ετήσια συνεδρίαση του Συμβουλίου της FIG, που προγραμματίστηκε για τις 11-12 Μαΐου 2018.