Ανεπανάληπτος θρίαμβος της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Γυμναστικής για Όλους! (videos)

Ένα μοναδικό κατόρθωμα, που επιβεβαιώνει ότι οι επιτυχίες και οι δυνατότητες της ελληνικής Γυμναστικής δεν γνωρίζουν όρια, έκανε πραγματικότητα η ομάδα Γυμναστικής για Όλους της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων, θριαμβεύοντας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα “World Gym For Life Challenge”, στο Βέστφολντ της Νορβηγίας!

Η ελληνική ομάδα έλαμψε στο αποχαιρετιστήριο Γκαλά της διοργάνωσης, όπου ήταν μία από τις 17 φιναλίστ που διεκδίκησαν το βαρύτιμο Τρόπαιο «Μπρούνο Γκράντι», δηλαδή τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, που απονέμεται κάθε τέσσερα χρόνια στην κορυφαία ομάδα Γυμναστικής για Όλους του πλανήτη.

Παρουσιάζοντας ένα υπερθέαμα γυμναστικής και χορού με θέμα “Τhe Wolves And The Moon”, οι «λύκοι» της προπονήτριας Ολυμπίας Δραγούνη… «σεληνιάστηκαν» και μάγεψαν κριτές και θεατές, για άλλη μια φορά: Το ίδιο είχε συμβεί και στην πρώτη εμφάνιση της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων στο Συνεδριακό Κέντρο Όσλοφιορντ, δύο ημέρες νωρίτερα, όταν και είχε κατακτήσει το εισιτήριο για το μεγάλο Γκαλά, μαζί με το χρυσό μετάλλιο στον όμιλό της “Large Groups With Large Apparatus”.

Η απόλυτη δικαίωση ήρθε λίγο αργότερα, όταν ο πρόεδρος της FIG Μορινάρι Γουατανάμπε ανακοίνωσε το όνομα της νικήτριας ελληνικής ομάδας, για να ακολουθήσει η απονομή του Τροπαίου «Μπρούνο Γκράντι» από τα χέρια του ίδιου του επίτιμου προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής, δρ. Μπρούνο Γκράντι, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς!
Στιγμές που, μαζί με την συγκινητική ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου που ήρθε αμέσως μετά, είναι βέβαιο ότι η Ολυμπία Δραγούνη, οι συνεργάτιδές της Γαβριέλα Καραγιάννη και Κάρλεν Καραευαγγέλου και φυσικά η καταπληκτική ομάδα της, δεν θα ξεχάσουν ποτέ…

Στο 3ο “World Gym For Life Challenge 2017”, στο οποίο από ελληνικής πλευράς συμμετείχε και ο Γ.Σ. Τιτάνας κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στον όμιλο “Small Gymnastics And Dance Groups”, έλαβαν μέρος περισσότεροι από 2.000 αθλητές-μέλη 147 ομάδων από 23 χώρες, αριθμός που αποτέλεσε ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού, ενώ για πρώτη φορά εκπροσωπήθηκαν και οι πέντε ήπειροι του πλανήτη, σ’ ένα αθλητικό γεγονός που ξεκίνησε το 2009 και διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια με ολοένα μεγαλύτερη ανταπόκριση και επιτυχία.

Δείτε την ανακοίνωση του ελληνικού θριάμβου, την απονομή του τροπαίου και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου:

Δείτε την εκπληκτική εμφάνιση της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων στο Γκαλά της διοργάνωσης: