Πρωταθλητής στην Α’ Κατηγορία μπόουλινγκ ανδρών ο σύλλογος Ίλιον-VMC

Ολοκληρώθηκε στο Βόλο το Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Μπόουλινγκ Ανδρών Α’ Κατηγορίας, με την συμμετοχή 10 συλλόγων. Πρωταθλητής Ελλάδας για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 στέφθηκε ο σύλλογος Ίλιον-VMC, που συγκέντρωσε 71 βαθμούς και συνολικά 9.768 κορύνες. Οι Τάσος Γαβριήλ, Κώστας Δρυμώνας, Νίκος Κεκέσης, Παύλος Κεχαγιάς, Κώστας Ξαγοράρης, Γιώργος Στεφανίδης και Βασίλης Στεφόπουλος, με προπονητή τον Παύλο Κεχαγιά κατάφεραν να ανεβάσουν το σύλλογο τους στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Τη 2η θέση κατέκτησε η ομάδα του Σ.Τ.ΡΙ.ΚΕ. με τους αθλητές Στέλιο Αδαμίδη, Θάνο Μητράκη, Γιάννη Μόσιο, Γιάννη Πίκουλη, Γιώργο Χατζηαθανασίου, Νίκο Ψύρρα και Αλέξανδρο Τζούνη που ήταν και προπονητής της ομάδας (σύνολο 59 βαθμοί και 9.558 κορύνες). Την 3η θέση κατέκτησε η ομάδα του Σ.Π.Μ. Σπόρτινγκ με τους αθλητές Manolito Diego, Σπύρο Γαλακτερό, Λεωνίδα Γεωργιάδη, Κώστα Κυριακό, Αλέξανδρο Παντελίδη, Χρήστο Πολατιάν και Δημήτρη Μιτσικάρη που ήταν και προπονητής της ομάδας (σύνολο 53 βαθμοί και 9.134 κορύνες). Τις θέσεις 4-10 κατέλαβαν οι ομάδες των συλλόγων Ο.Π.Μ. Θεσσαλονίκης, Ακαδημία Μπόουλινγκ “Οι Μάγοι”, Α.Σ.Μ. Αμαρουσίου-Royal, Ο.Μ. Λαμίας, Θεσσαλία 2014, Α.Σ.Μ. Δάφνης και Α.Σ.Μ. Αστέρας αντίστοιχα. Οι δύο τελευταίες ομάδες της κατάταξης υποβιβάστηκαν και έτσι οι Α.Σ.Μ. Δάφνης και Α.Σ.Μ. Αστέρας θα αγωνιστούν στη Β’ Κατηγορία την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Στη διοργάνωση που διεξήχθη στο Galaxy Fun ’n’ Bowl υπήρξε δυνατότητα ζωντανής παρακολούθησης των αγώνων μέσω live streaming από την εθελοντική ομάδα Bowlpedia, αλλά και των αποτελεσμάτων σε συνεργασία με το κατάστημα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μέσω live scoring.

(Φωτογραφία: Αλεξάνδρα Κρητίδη)