Υποσχέσεις από τους ανερχόμενους αθλητές της Εθνικής ανδρών

Την ικανότητά τους να πρωταγωνιστήσουν έδειξαν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης οι Αντώνης Τανταλίδης, Νίκος Ηλιόπουλος και Γιώργος Χατζηευσταθίου, μέσα από τις σταθερές εκτελέσεις τους, που δεν έφεραν την πολυπόθητη διάκριση, αλλά έκαναν σαφές ότι η διεθνής καταξίωση είναι γι’ αυτούς θέμα χρόνου…

Ο Τανταλίδης, στην παρθενική συμμετοχή του στο θεσμό, πλησίασε την υπέρβαση τόσο στο έδαφος (17ος με 13,966 β.) όπου έμεινε 0,366 β. μακριά από την οκτάδα, όσο και στον πλάγιο ίππο (21ος με 13,800 β.), ο Ηλιόπουλος έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση στο καινούργιο του πρόγραμμα στο δίζυγο (27ος με 13,633 β.), όπως και ο Χατζηευσταθίου στον πλάγιο ίππο (24ος με 13,766 β.), δείχνοντας ότι ο χρόνος αποτελεί σύμμαχό τους και έχουν όλα τα φόντα να παρουσιαστούν καλύτεροι στις επόμενες διοργανώσεις.

Δείτε όλα τα βίντεο από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στο κανάλι της Ε.Γ.Ο. στο YouTube!

Να τι δήλωσαν οι Έλληνες αθλητές, μετά την συμμετοχή τους στη διοργάνωση της Ρουμανίας:

Αντώνης Τανταλίδης: «Είμαι ευχαριστημένος από την πρώτη μου συμμετοχή σε ευρωπαϊκό ανδρών. Δεν είχα σχεδόν καθόλου άγχος, αλλά η απειρία έπαιξε σημαντικό ρόλο μέσα στον αγώνα, αφού ήταν μία πρωτόγνωρη διαδικασία για μένα. Στον πλάγιο ίππο έκανα μερικά λαθάκια και γι’ αυτό ήρθε το αντίστοιχο αποτέλεσμα, ενώ στο έδαφος περίμενα μία καλύτερη βαθμολογία από αυτήν που πήρα, επειδή εκτέλεσα πολύ καλά το πρόγραμμά μου».

Νίκος Ηλιόπουλος: «Αν και δεν έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος με την βαθμολογία μου, είμαι πολύ ικανοποιημένος με την εκτέλεση του προγράμματός μου, το οποίο όπως υποστηρίζει και ο προπονητής μου κ. Ράφτης χρειάζεται κάποιες προσαρμογές για να γίνει απόλυτα ‘δικό μου’. Μετά την επιστροφή μας, θα δοκιμάσουμε κάποια καινούργια στοιχεία για να βελτιώσουμε τη ροή του προγράμματος, αλλά και να αυξήσουμε τη δυσκολία του ενόψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Αν και εξαρχής οι πιθανότητές μου για κάτι παραπάνω θα ήταν χαμηλές, θα ήθελα πολύ να είχα περάσει στον τελικό. Είμαι όμως πολύ αισιόδοξος ότι αυτό θα συμβεί στους επόμενους αγώνες της χρονιάς, στο Παρίσι και στην Ουγγαρία. Η συνολική εμφάνιση της ομάδας ήταν πάρα πολύ καλή, όχι μόνο όσον αφορά στην πρόκριση του Πετρούνια και του Κωνσταντινίδη, αλλά και για τις εξαιρετικές εμφανίσεις του Τανταλίδη και του Χατζηευσταθίου. Ο Βλάσης Μάρας έχει αποδείξει πόσο σπουδαίος αθλητής είναι και το πρόγραμμα του, πέρα από την πτώση, ήταν για σεμινάριο ενόργανης. Θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τον σπουδαίο χορηγό μου, CITYFAB, που ήταν εδώ μαζί μου και με υποστήριζε».

Γιώργος Χατζηευσταθίου: «Στόχευα στην προνομιούχο οκτάδα με πολύ μεγαλύτερες αξιώσεις από κάθε άλλη φορά. Δυστυχώς το πρόγραμμά μου δεν ανταμείφθηκε βαθμολογικά, όπως θα περιμέναμε, εξαιτίας κάποιων μικρών λαθών που μου κόστισαν πολύ περισσότερο, με αποτέλεσμα να μην αγγίξω την πρόκριση. Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθειά μου αυτή και πεισμώνω ακόμα περισσότερο για την συνέχεια! Με επιμονή, σκληρή δουλειά και τα μάτια πάντα ‘καρφωμένα’ στον στόχο, συνεχίζω τη διαδρομή μου στο μαγικό άθλημα της γυμναστικής! Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα και σε όλους τους συναθλητές μου».