«Βλέπουν» προκρίσεις οι Ελληνίδες αθλήτριες στο Κλουζ

Ψηλά ατενίζουν οι τέσσερις εκπρόσωποι της Εθνικής γυναικών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης του Κλουζ, όπου όλες τους θα αναζητήσουν την τελειότητα και τη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας τους στο θεσμό.

Εκτός από τη Βασιλική Μιλλούση, που κυνηγά τον πέμπτο της ευρωπαϊκό τελικό στη δοκό ισορροπίας (ήταν 7η το 2009, 6η το 2011, 7η το 2012 και 5η το 2015), το εισιτήριο για τους τελικούς ονειρεύονται επίσης η Αργυρώ Αφράτη στο σύνθετο ατομικό, η Βάλια Πλυτά στους ασύμμετρους ζυγούς και η Ιωάννα Ξουλόγη επίσης στη δοκό.

Οι δηλώσεις των Ελληνίδων αθλητριών, με το βλέμμα στον προκριματικό της Πέμπτης (20/04):

Βασιλική Μιλλούση: «Θα πάω για τη διάκριση στη δοκό, όπου έχω προσθέσει έναν συνδυασμό ασκήσεων στο πρόγραμμά μου. Αν μου ‘βγει’ όπως θέλω, ο συντελεστής δυσκολίας ανεβαίνει στο 6,10, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα είναι στο 5,70. Ακόμα και με τον χαμηλότερο συντελεστή, πάντως, μία καλή εκτέλεση θα μπορέσει να με βάλει στην οκτάδα των φιναλίστ. Πιστεύω ότι ένας βαθμός από 13,800 και πάνω θα είναι αρκετός. Θεωρώ ότι θα είμαι από τα φαβορί για την πρόκριση στον τελικό, πράγμα που μου προσθέτει έμμεσα κάποια πίεση, αλλά ταυτόχρονα μου δίνει δύναμη».

Αργυρώ Αφράτη: «Θα κάνω σύνθετο ατομικό και στόχος μου είναι να προκριθώ στην 24άδα του τελικού. Δεν το έχω ξαναδοκιμάσει, αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστώ και στα τέσσερα όργανα, σ’ ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Πιστεύω πάντως ότι είναι στο χέρι μου, εφόσον κάνω καλές εκτελέσεις. Μια διάκριση στο άλμα είναι αρκετά πιο δύσκολη υπόθεση, γιατί υπάρχουν αθλήτριες που έχουν αρκετά μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας στα άλματά τους. Θα μείνω σ’ αυτό που είπα πριν: Θα αγωνιστώ με την σκέψη στο σύνθετο και από και πέρα βλέπουμε».

Βάλια Πλυτά: «Στόχος μου είναι η διάκριση στους ασύμμετρους ζυγούς. Μετά το Μπακού, κατέβασα κατά 0,10 β. την αρχική αξία του προγράμματός μου. Πλέον είναι 5,70 και το ‘βγάζω’ πολύ καλύτερα, με μεγαλύτερη σταθερότητα. Έχει έξι πετάγματα και στην προπόνηση τα πιάνω όλα, κάθε φορά. Αυτό που μένει είναι να το πετύχω και στον αγώνα. Είναι ένα πρόγραμμα που, με μία καλή εκτέλεση, μου αφήνει περιθώρια εισόδου στον τελικό. Νιώθω ότι έχω καλύτερη φυσική κατάσταση από ποτέ, δουλέψαμε πολύ με τον προπονητή μου όλη τη χρονιά και οι προπονήσεις πήγαν τέλεια το τελευταίο 20ήμερο».

Ιωάννα Ξουλόγη: «Έχω ελπίδες για κάτι καλό στη δοκό, όπου έχω συντελεστή δυσκολίας 5,30 στο πρόγραμμά μου. Είναι χαμηλός σε σύγκριση με τα προγράμματα των φαβορί, αλλά με μία πολύ καλή εκτέλεση και με λίγη τύχη, μπορεί να έρθει η διάκριση. Στην προπόνηση το πρόγραμμά μου ‘βγαίνει’ πολύ καλά και είμαι αισιόδοξη. Στο έδαφος θα παρουσιάσω πρόγραμμα με συντελεστή 4,40 και θα πάω για να χαρώ την συμμετοχή μου και να κάνω μία ‘καθαρή’ εκτέλεση, όπως και στο παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού. Έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά και περιμένουμε πώς και πώς να έρθει η στιγμή του αγώνα, για να δείξουμε τη δουλειά που έχουμε κάνει».