Λ. Πετρούνιας: «Πάντοτε χρειαζόμαστε περισσότερη στήριξη, υπάρχουν ελλείψεις» (video)

Λάμψη μεταλλίων, αλλά και περίσκεψη για τα προβλήματα που προκαλεί η οικονομική στενότητα στην ελληνική γυμναστική, περιείχε η άφιξη των Εθνικών ομάδων ενόργανης από το Μπακού, όπου ο θριαμβευτικός απολογισμός ήταν δύο μετάλλια και τρία ακόμη εξαιρετικά πλασαρίσματα στους τελικούς οργάνων.

Στις δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», ο «χρυσός» στους κρίκους Λευτέρης Πετρούνιας τόνισε: «Περίμενα μία καλή εμφάνιση. Για μία τέτοια εκτέλεση και βαθμολογία πήγαινα. Πάντοτε, όταν είσαι υγιής και σωστά προετοιμασμένος, έχεις ως στόχο την κατάκτηση της πρώτης θέσης».

petrounias-tsipras-facebookΕπιπλέον, σχολίασε την απάντηση που έδωσε στο συγχαρητήριο μήνυμα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Facebook, με το οποίο ζητούσε μεγαλύτερη βοήθεια προς τον ελληνικό αθλητισμό:
«Δεν το είπα κακοπροαίρετα. Αυτό που έχω να προσθέσω είναι ότι, στην όποια στήριξη έχουμε, χρειαζόμαστε πάντοτε περισσότερη, γιατί υπάρχουν κάποιες ελλείψεις και κενά που μπορούν να καλυφθούν».

Από την πλευρά της, η Βασιλική Μιλλούση, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη δοκό και επέστρεψε στο βάθρο αγώνων του παγκοσμίου κυπέλλου έπειτα από τέσσερα χρόνια, δήλωσε: «Είναι μία τονωτική ένεση, γιατί είχα πολύ καιρό να νιώσω το υπέροχο συναίσθημα της παρουσίας στο βάθρο. Μου δίνει δύναμη να συνεχίσω. Ήταν πολύ σημαντικό, ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του ερχόμενου μήνα».

Ωστόσο, τα στελέχη των Εθνικών ομάδων δεν έκρυψαν τον προβληματισμό τους για την αναγκαστική απουσία τους από το επόμενο παγκόσμιο κύπελλο, που ξεκινά σε λίγες μέρες στην Ντόχα του Κατάρ, λόγω της οικονομικής στενότητας της Ε.Γ.Ο..

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Θανάσης Βασιλειάδης, αποκάλυψε ότι ακόμα και η συμμετοχή στο επερχόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης της Ρουμανίας (19-23 Απριλίου) δεν πρέπει να θεωρείται αυτονόητη, καθώς η Ομοσπονδία δεν έχει λάβει ακόμα ούτε ευρώ μέσα στο 2017.
«Από αύριο θα ξεκινήσουμε προσπάθειες για να βρούμε κάποιες χιλιάδες ευρώ και να καλύψουμε το ποσό που απαιτείται για την συμμετοχή των Εθνικών ομάδων στο ευρωπαϊκό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλειάδης.

Δείτε όλα τα βίντεο από το παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού, στο κανάλι της Ε.Γ.Ο. στο YouTube

Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, με τις δηλώσεις των Ελλήνων πρωταθλητών κατά την άφιξή τους: