Με επιμονή και πολλά όνειρα προχωρά το ελληνικό ανσάμπλ

Μέσα από τη μεθοδική και επίμονη προσπάθεια θα επιδιώξουν να εκπληρώσουν τα όνειρά τους τα κορίτσια του ανανεωμένου ελληνικού ανσάμπλ, που έχουν μπει με πολλή διάθεση στον Ολυμπιακό κύκλο 2017-2020 και ετοιμάζονται για την πρώτη τους εμφάνιση.

Η καινούργια ομάδα, αποτελούμενη από τις Ερατώ Θεοπίστου, Χρύσα Μουτάφη, Κωνσταντίνα Τσαγκά, Αγγελική Αποστολίδου, Αναστασία Δογραμματζή και Μαριάννα Μανδέλλου, δουλεύει καθημερινά πάνω στα νέα προγράμματα που έχει ετοιμάσει στα 5 στεφάνια και στις 3 μπάλες / 2 σχοινάκια, μετρώντας πλέον αντίστροφα για την πρώτη «ανοιχτή» παρουσίαση των προγραμμάτων, που θα γίνει στο διεθνές τουρνουά “Aphrodite Cup 2017”, από τις 24 έως τις 26 Μαρτίου στο Παλαιό Φάληρο.

Τα εκτός των συνόρων «αποκαλυπτήρια» μπορούν, πάντως, να περιμένουν, καθώς η ομοσπονδιακή προπονήτρια Ιρίνα Ιλίεβα γνωρίζει ότι υπάρχει επαρκής χρόνος μέχρι τον αγώνα – κλειδί της φετινής χρονιάς, το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πέζαρο, που θα διεξαχθεί σε σχεδόν έξι μήνες (30 Αυγούστου – 3 Σεπτεμβρίου).

Στο πρόγραμμα με τα 5 στεφάνια το ελληνικό ανσάμπλ έχει επιλέξει ως μουσική επένδυση το «Πέταγμα της Μέλισσας» του Νικολάι Ρίμσκι-Κόρσακοφ σε μία ξεχωριστή ενορχήστρωση, ενώ στις 3 μπάλες / 2 σχοινάκια οι Ελληνίδες αθλήτριες θα χορέψουν υπό τους ήχους του δυναμικού κομματιού “Stanga” των Σάγκι Αμπιτμπούλ και Γκάι Χαλίβα.

«Προχωράμε καλά και σταθερά. Έχουμε μία ομάδα με ψηλά παιδιά και όμορφη παρουσία, τα οποία μπορούν να πετύχουν αρκετά πράγματα, εφόσον συνεχίσουν να δουλεύουν όπως πρέπει. Χρειαζόμαστε χρόνο για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε και δεν υπάρχει βιασύνη. Πρέπει η προετοιμασία μας να είναι ομαλή, να πηγαίνουμε προσεκτικά, για να μην πιεστούν υπερβολικά τα παιδιά. Ο στόχος είναι να αντέξουν την επιβάρυνση και να παρουσιαστούν έτοιμες για το παγκόσμιο πρωτάθλημα», εξήγησε η ομοσπονδιακή τεχνικός.

Παράλληλα, η πολύπειρη Βουλγάρα προπονήτρια αναφέρθηκε στις εννιά μικρότερες αθλήτριες (Ζωή Ντίτσιου, Ιωάννα-Άννα Τζιατζιά, Μυρτώ Αθανασουλάκη, Γαλήνη Γούτη, Σοφία Φύσσα, Ειρήνη Νικολούλια, Αύρα Ντούρο, Ζωή Πουλοπούλου, Μυρτώ-Βασιλική Νικολοπούλου), οι οποίες έχουν ενταχθεί από τον περασμένο μήνα στην Εθνική ομάδα, με την προοπτική να βοηθήσουν στο μέλλον:
«Μέχρι στιγμής οι μικρές βαδίζουν πολύ ομαλά, προπονούνται παράλληλα με την πρώτη ομάδα, αλλά σε πιο αργό ρυθμό. Πρέπει πρώτα να μάθουν το ανσάμπλ και έπειτα θα έρθουν όλα τα άλλα. Θέλουμε να κρατήσουμε αυτά τα κορίτσια για πολύ καιρό. Σε πρώτη φάση θα παραμείνουν σίγουρα μέχρι το καλοκαίρι, εφόσον μπορούν να ανταποκρίνονται στην προπόνηση. Είναι παιδιά που θα έχουν στο μέλλον τις ευκαιρίες τους».