Πρόκριση στον τελικό του στεφανιού για την Κελαϊδίτη (video)

Μία πρόκριση για τους τελικούς οργάνων επιφύλασσε για την Ελένη Κελαϊδίτη η πρώτη παρουσίαση των νέων προγραμμάτων της, στην αυλαία του διεθνούς τουρνουά ρυθμικής γυμναστικής “Miss Valentine”, στο Ταρτού της Εσθονίας.

Η 17χρονη αθλήτρια του ατομικού κατέκτησε το εισιτήριο για τον τελικό του στεφανιού, αφού συγκέντρωσε 15,650 βαθμούς χάρη σε μια πολύ καλή εκτέλεση, που της χάρισε την 6η θέση στο συγκεκριμένο όργανο.
Αντίθετα, δεν τα κατάφερε εξίσου καλά στην μπάλα, όπου υπέπεσε σε σημαντικά λάθη, με συνέπεια να περιοριστεί στην 12η θέση με 13,300 βαθμούς.

Στο σύνθετο ατομικό, η Κελαϊδίτη βρίσκεται μέχρι στιγμής στην 8η θέση μεταξύ 40 αθλητριών με 28,950 βαθμούς, ύστερα από τη διεξαγωγή των δύο από τα τέσσερα όργανα.

Αύριο (Σάββατο 11/02) θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο σκέλος του προκριματικού, που περιλαμβάνει τα προγράμματα στις κορύνες και στην κορδέλα, για να προκύψει η τελική κατάταξη του σύνθετου ατομικού, αλλά και οι φιναλίστ των τελικών οργάνων της Κυριακής (12/02), εκεί όπου είναι ήδη εξασφαλισμένη η παρουσία της 17χρονης Ελληνίδας στο στεφάνι.

Στη διοργάνωση της εσθονικής πόλης γίνονται τα επίσημα «αποκαλυπτήρια» τόσο του νέου Κώδικα Βαθμολογίας ρυθμικής της FIG για τον Ολυμπιακό κύκλο 2017-2020, όσο και των καινούργιων προγραμμάτων των αθλητριών, που έχουν δομηθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νέου Κώδικα.

Το πρόγραμμα της Κελαϊδίτη στο στεφάνι:

Το πρόγραμμα της Κελαϊδίτη στην μπάλα: