Ξανά «Αθλητής της Χρονιάς» στα βραβεία του ΠΣΑΤ ο Λευτέρης Πετρούνιας!

Με άλλη μία σπουδαία τιμητική διάκριση ολοκληρώνεται το 2016 για τον Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος αναδείχθηκε και πάλι «Αθλητής της Χρονιάς» στην ετήσια ψηφοφορία του ΠΣΑΤ, ενώ ο προπονητής του, Δημήτρης Ράφτης, τερμάτισε στην κορυφαία τριάδα, στην αντίστοιχη κατηγορία του «Προπονητή της Χρονιάς».

Η ελληνική Γυμναστική είχε την τιμητική της στην ετήσια «Γιορτή των Κορυφαίων», την οποία διοργάνωσε με κάθε λαμπρότητα ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου τη Δευτέρα (19/12), στην αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Πρωταγωνιστής της βραδιάς, ανάμεσα σε μια πλειάδα αστέρων που βραβεύθηκαν για τα αθλητικά επιτεύγματά τους μέσα στο 2016, ήταν ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος ψηφίστηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ως ο καλύτερος Έλληνας αθλητής, υποσκελίζοντας τον πρωταθλητή της μαραθώνιας κολύμβησης Σπύρο Γιαννιώτη και τον επικοντιστή Κώστα Φιλιππίδη, που τον πλαισίωσαν στην κορυφαία τριάδα (τα αναλυτικά αποτελέσματα δεν ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης).

psat2016-petrounias-pavlopoulos-2Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης των κρίκων επανέλαβε έτσι το αντίστοιχο περσινό επίτευγμά του και έγινε ο πρώτος εκπρόσωπος της ενόργανης γυμναστικής που φτάνει τους δύο τίτλους στα βραβεία ΠΣΑΤ, στα οποία έχουν επίσης τιμηθεί ως κορυφαίοι ο Ιωάννης Μελισσανίδης το 1996 (από κοινού με τους υπόλοιπους «χρυσούς» Ολυμπιονίκες της Ατλάντα), ο Βλάσης Μάρας το 2009, ο Λευτέρης Κοσμίδης το 2010.
Δύο έπαθλα -επίσης σε συνεχόμενα έτη- έχουν απονεμηθεί και στα «χρυσά κορίτσια» του ανσάμπλ, στην κατηγορία της «Κορυφαίας Ομάδας» (1999: Ειρήνη Αϊνδηλή, Μαρία Γεωργάτου, Χαρά Καρυάμη, Άννα Πολλάτου, Εύα Χριστοδούλου, Κλεονίκη Γεωργακοπούλου, 2000: Ειρήνη Αϊνδηλή, Μαρία Γεωργάτου, Χαρά Καρυάμη, Άννα Πολλάτου, Εύα Χριστοδούλου, Κλέλια Πανταζή).

Στα φετινά, 63α βραβεία του ΠΣΑΤ, παρών στην τριάδα των φιναλίστ ήταν και ο τεχνικός του Πετρούνια και περσινός θριαμβευτής στην κατηγορία του «Κορυφαίου Προπονητή», Δημήτρης Ράφτης. Ωστόσο, τις περισσότερες ψήφους συγκέντρωσε φέτος ο Τάσος Κορακάκης, πατέρας και προπονητής της δις Ολυμπιονίκη του Ρίο στην σκοποβολή, Άννας Κορακάκη. Την τριάδα των κορυφαίων προπονητών συμπλήρωσε ο τεχνικός του Γιαννιώτη, Νίκος Γέμελος.

Ο καταξιωμένος τεχνικός της ενόργανης, που είχε απόψε τα γενέθλιά του, δέχθηκε πάντως ένα διαφορετικό, ξεχωριστό βραβείο: Τον μεγαλύτερο έπαινο του ίδιου του αθλητή του.
«Κύριε Ράφτη, για μένα είστε ο καλύτερος προπονητής του κόσμου!», ήταν η αφιέρωση του Πετρούνια, μόλις παρέλαβε το βραβείο του από τα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Παράλληλα, ο 26χρονος πρωταθλητής ευχαρίστησε, μεταξύ άλλων, τους ανθρώπους του χορηγού του, Stoiximan.gr, τον γιατρό της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας κ. Οδυσσέα Παξινό, τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρο Καπράλο, καθώς βέβαια και τους δημοσιογράφους – μέλη του ΠΣΑΤ για την προτίμηση και την στήριξή τους:

«Σας ευχαριστώ γι’ αυτή την τιμή. Είναι πολύ όμορφο το να κερδίζω για δεύτερη σερί χρονιά και χαίρομαι πάρα πολύ. Θέλουμε να σας έχουμε δίπλα μας, συνεχίστε έτσι, δίπλα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Έχω ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία μου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο και είμαι σίγουρος ότι εκεί η ελληνική αποστολή θα είναι σε αριθμό και τα μετάλλια θα είναι ακόμα περισσότερα», είπε ο Λευτέρης Πετρούνιας και κατέληξε:
«Θέλω να ευχηθώ σε όλους καλές γιορτές, να έχουμε υγεία και να φτάσουμε μέχρι το Τόκιο με όλα τα αποτελέσματά μας να είναι εξίσου θετικά όπως και τώρα».

Δείτε το βίντεο με την απονομή στον Λευτέρη Πετρούνια και τον ευχαριστήριο λόγο του:

Φωτογραφίες από την τελετή απονομής των βραβείων:
petrounias-psat2016-1

petrounias-psat2016-2

petrounias-psat2016-3

psat2016