Ανσάμπλ, Φίλιου και νεανίδες δηλώνουν παρούσες στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής

Έτοιμες για μία δυνατή εμφάνιση, που θα τονώσει περισσότερο την αυτοπεποίθησή τους ενόψει Ρίο, δηλώνουν οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής, οι οποίες θα συμμετάσχουν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών – νεανίδων, στο Χολόν του Ισραήλ (17-19 Ιουνίου).

Τόσο για την πεντάδα του ανσάμπλ (Σταυρούλα Σαμαρά, Ελένη Δόικα, Ζωή Κοντογιάννη, Μιχαέλα Μεταλλίδου, Ιωάννα Αναγνωστοπούλου) όσο και για την πρωταθλήτρια του ατομικού Βαρβάρα Φίλιου, η διοργάνωση της ισραηλινής πόλης θα αποτελέσει το τελευταίο μεγάλο τεστ πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα ακολουθήσουν σε περίπου δύο μήνες.
Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα πάρουν μέρος και οι ανερχόμενες αθλήτριες του ατομικού νεανίδων (Κατερίνα Δερβίση, Έλενα Σκαλίμη-Παλλίδου, Μυρτώ Αθανασουλάκη, αναπληρωματική: Ζωή Ντίτσιου), εκπροσωπώντας την επόμενη γενιά του αθλήματος

Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες αναχωρούν σήμερα (Τρίτη 14/06) για το Χολόν, μαζί με τις προπονήτριες Ιρίνα Ιλίεβα, Γωγώ Αργύρη, Λαρίσα Σιντόροβα, Νούλη Γιαννιτσοπούλου, Έφη Μπλέκα, Μπέλα Καρατάντσεβα, τις διεθνείς κριτές Μαρία Πάχτα, Χρύσα Γεωργακάκη, τον φυσιοθεραπευτή Σταύρο Ψαρουλάκη και την επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής ρυθμικής της Ε.Γ.Ο., Αθανασούλα Λαμπροπούλου – Συροπούλου, η οποία θα έχει χρέη αρχηγού της Εθνικής ομάδας.
Στο πλευρό της ελληνικής αποστολής θα βρεθεί επίσης ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Θανάσης Βασιλειάδης.

Η αυλαία των αγώνων θα ανοίξει την Παρασκευή (17/06) με τον σύνθετο αγώνα του ανσάμπλ, όπου η ελληνική ομάδα θα εκτελέσει τα προγράμματά της στις 5 κορδέλες και στις 5 κορύνες / 2 στεφάνια, με στόχο να ανεβάσει τον πήχη ακόμα ψηλότερα, μετά την εξαιρετική εμφάνισή της στο προ-Ολυμπιακό test event του Απριλίου.

Το Σάββατο (18/06) θα αγωνιστεί η Φίλιου στο σύνθετο ατομικό των γυναικών, στο οποίο έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο οι 20 καλύτερες αθλήτριες του περσινού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, εκτελώντας προγράμματα και στα τέσσερα όργανα (στεφάνι, μπάλα, κορύνες, κορδέλα). Στην συγκεκριμένη κατηγορία, η φετινή διοργάνωση δεν περιλαμβάνει τελικούς οργάνων.

Εξάλλου, στο ατομικό νεανίδων, οι αθλήτριες θα αγωνιστούν την Παρασκευή (17/06) σε σχοινάκι και στεφάνι και το Σάββατο (18/06) σε μπάλα και κορύνες, ενώ για την Κυριακή (19/06) είναι προγραμματισμένοι οι τελικοί των οργάνων.

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής του Χολόν θα πάρουν μέρος συνολικά 207 αθλήτριες από 37 χώρες (20 αθλήτριες στο ατομικό γυναικών, 16 ομάδες στο ανσάμπλ γυναικών, 107 αθλήτριες στο ατομικό νεανίδων).

Το πρόγραμμα των αγώνων (σε ώρες Ελλάδας):

Παρασκευή 17 Ιουνίου
09:30 – 16:45: Ατομικό νεανίδων: Προκριματικός, 1ο σκέλος (σχοινάκι, στεφάνι)
18:00 – 20:35: Ανσάμπλ γυναικών: Σύνθετος αγώνας

Σάββατο 18 Ιουνίου
09:00 – 16:40: Ατομικό νεανίδων: Προκριματικός, 2ο σκέλος (μπάλα, κορύνες)
17:00 – 21:05: Ατομικό γυναικών: Σύνθετο ατομικό

Κυριακή 19 Ιουνίου
13:00 – 14:55: Ατομικό νεανίδων: Τελικοί οργάνων (σχοινάκι, στεφάνι, μπάλα, κορύνες)
16:15 – 18:00: Ανσάμπλ γυναικών: Τελικοί οργάνων (5 κορδέλες, 6 κορύνες / 2 στεφάνια)