Δηλώσεις των μελών της Εθνικής ομάδας ενόργανης ανδρών

Ικανοποιημένος από την εκτέλεσή του στους κρίκους, παρά το σφάλμα που έκανε στην προσγείωση, εμφανίστηκε ο Λευτέρης Πετρούνιας μετά τον προκριματικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ενόργανης της Βέρνης, ενώ αντίθετα ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ράφτης υποστήριξε ότι οι κριτές φάνηκαν άδικοι με τον Βλάση Μάρα στο μονόζυγο.

Οι δηλώσεις των μελών της Εθνικής ομάδας της ενόργανης:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΑΦΤΗΣ (προπονητής Εθνικής ανδρών): «Δεν καταλαβαίνω γιατί οι κριτές έβαλαν τόσο χαμηλή βαθμολογία στον Μάρα. Οι μειώσεις που είδαν ήταν υπερβολικές, κανονικά θα έπρεπε να πάρει αρκετά παραπάνω. Ο Πετρούνιας ήταν καλός, αλλά όχι όσο καλός μπορεί. Τον βλέπω πιεσμένο, είναι όμως εξαιρετικός και όταν πρέπει θα δείξει πλήρως την αξία του.
Αυτή την στιγμή έχουμε σίγουρα συμμετοχή σ’ έναν τελικό, με τον Πετρούνια στους κρίκους, μπορεί να έχουμε και δεύτερο, αν ο Μάρας παραμείνει στην οκτάδα στο μονόζυγο, αλλά είχα ακόμα περισσότερα στο μυαλό μου. Πάντα περιμένω ότι θα μπούνε όλοι οι αθλητές μου στους τελικούς και πάντα κάτι με στεναχωρεί τελικά, ακόμα και στην καλύτερη περίπτωση. Δεν γίνεται να έρχονται όλα όπως θέλεις. Στο δικό μου μυαλό, όμως, γινόταν να έχουμε τέσσερις φιναλίστ εδώ. Ο Μαρκούσης και ο Χατζηευσταθίου μπορούσαν να περάσουν».

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το πρόγραμμά μου. Έδειξα για άλλη μια φορά ότι μπορώ να αγγίξω τους 16,000 βαθμούς, αλλά έδωσα περισσότερη ώθηση στην έξοδο και έκανα αυτά τα παραπάνω βήματα, που έριξαν τη βαθμολογία μου στους 15,700. Αν στον τελικό της Κυριακής επαναλάβω μία τέτοια εμφάνιση με καλύτερη προσγείωση, είτε ‘κολλημένη’ είτε έστω με ένα βηματάκι, μπορώ να φτάσω σε μια βαθμολογία που θα μου δώσει σίγουρα το χρυσό μετάλλιο.
Θέλω να ευχαριστήσω τη χορηγό μου, Stoiximan, που είναι δίπλα μου σ’ όλη αυτή την πορεία και με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Χάρη σ’ αυτήν, μπόρεσα να έχω καθημερινά τη φυσιοθεραπεύτριά μου στον Άγιο Κοσμά, ώστε να ξεπεράσω τη θλάση στους κοιλιακούς. Ένα ‘ευχαριστώ’ αξίζει βέβαια, από μένα και από όλη την Εθνική ομάδα και στη φυσιοθεραπεύτριά μας, την Ιβάνα Τζούριτς».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΚΟΥΣΗΣ: «Είχα βάλει ως στόχο την πρόκριση στον τελικό του εδάφους. Αν είχα μία ‘καθαρή’ εκτέλεση πιστεύω ότι θα το κατάφερνα, αλλά έκανα αρκετά λαθάκια. Δεν ήμουν πολύ ήρεμος και δεν μου ‘βγήκε’ όπως θα ήθελα».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΑΘΙΟΥ: «Ήταν η πρώτη συμμετοχή μου σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών και ήταν μια πολύ σημαντική εμπειρία για μένα. Βοήθησα την ομάδα όσο μπορούσα και θα μπορούσα να μπω στον τελικό του πλάγιου ίππου, αν δεν έπεφτα. Είναι κρίμα, όμως δεν ήρθε και τώρα κοιτάμε μπροστά, για να πετύχω κάτι καλύτερο την επόμενη φορά. Είναι η πρώτη φορά που ήρθα σε μεγάλη διοργάνωση για να διεκδικήσω είσοδο σε τελικό. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου, Δημήτρη Ράφτη, για όλη τη βοήθεια που μου δίνει».

ΝΙΚΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: «Είμαι αρκετά ευχαριστημένος, γιατί με τον τραυματισμό που είχα στο δάχτυλο δεν περίμενα να βγει ένα τόσο καλό αποτέλεσμα. Παρά την αναποδιά που είχα στο δίζυγο, σε όλα τα υπόλοιπα όργανα πήγαν εξαιρετικά για μένα. Χαίρομαι που κατάφερα να φτάσω μέχρι εδώ και να ολοκληρώσω σωστά τον αγώνα, παρά τον τραυματισμό μου. Ευχαριστώ τον προπονητή μου, Δημήτρη Ράφτη, την ομάδα που είναι δίπλα μας και μας στηρίζει και πάνω απ’ όλα το χορηγό μου, CITYFAB, που είναι διαρκώς στο πλευρό μου και με βοηθά».