Αυξημένη η ετήσια επιχορήγηση της Γ.Γ.Α. προς την Ε.Γ.Ο.

Αυξημένη συγκριτικά με πέρσι θα είναι η ετήσια τακτική επιχορήγηση που θα λάβει για το 2016 η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και η οποία ανέρχεται στο ύψος των 910.000 ευρώ.

Η Ε.Γ.Ο. είχε λάβει για το 2015 αντίστοιχο ποσό 890.000 ευρώ, το οποίο φέτος αυξάνεται κατά 2,2%, ενώ συνολικά στις 30 εποπτευόμενες αθλητικές Ομοσπονδίες προβλέπεται να δοθεί ποσό 16.349.000 ευρώ, ελαφρώς χαμηλότερο από με εκείνο που είχε δοθεί πέρσι (16.708.000 ευρώ).

Παράλληλα, στην ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά καθορίζεται η χρηματοδότηση των αθλητικών Ομοσπονδιών από τον πρώτο μήνα του έτους και προβλέπεται η έναρξή της από το Φεβρουάριο. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι όλες οι Ομοσπονδίες μπορούν έγκαιρα να προγραμματίσουν τη λειτουργία τους το 2016 και κυρίως να υποστηρίξουν την Ολυμπιακή τους προετοιμασία.

Διαβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που περιλαμβάνει τον πίνακα με τα ποσά που θα διατεθούν στις αθλητικές Ομοσπονδίες.