Ξανά στην Ελλάδα οι Τεχνικές Επιτροπές ενόργανης της UEG

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Ελλάδα θα αποτελέσει επίκεντρο της ευρωπαϊκής ενόργανης γυμναστικής, αφού θα φιλοξενήσει τις προσεχείς συνεδριάσεις των Τεχνικών Επιτροπών ενόργανης ανδρών και γυναικών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG), κατά το διήμερο 29-30 Ιανουαρίου, στην Αθήνα.

Οι Τεχνικές Επιτροπές ενόργανης της UEG, που είθισται να συνεδριάζουν ανά τρεις μήνες, επιστρέφουν στην Ελλάδα για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, αφού τον περασμένο Μάιο είχαν φιλοξενηθεί με επιτυχία στο Πόρτο Καρράς της Χαλκιδικής.
Οι προσεχείς συνεδριάσεις επρόκειτο να ανατεθούν σε άλλη χώρα, τελικά όμως προτιμήθηκε να γίνουν επί ελληνικού εδάφους, χάρη στις εξαιρετικές σχέσεις του προέδρου της Ε.Γ.Ο., Θανάση Βασιλειάδη με την ηγεσία της UEG, καθώς και στην παρουσία του διακεκριμένου κριτή Νίκου Προβιά στην Τεχνική Επιτροπή ενόργανης ανδρών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

«Η Ελλάδα είναι πάντοτε έτοιμη να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει οποιοδήποτε αθλητικό γεγονός, είτε πρόκειται για διοργανώσεις είτε για συνέδρια, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και με πολύ υψηλά στάνταρ. Διαθέτουμε την απαραίτητη τεχνογνωσία και στελέχη με εμπειρία, ώστε να ανταποκρινόμαστε άμεσα στις ανάγκες και να αναλαμβάνουμε την τέλεση τέτοιων εκδηλώσεων. Εξάλλου, η χώρα μας παρέχει ασφάλεια και η Ε.Γ.Ο. χαίρει απόλυτης εκτίμησης στην Ευρώπη», τόνισε ο επικεφαλής των Ελλήνων κριτών ενόργανης ανδρών, Νίκος Προβιάς, ο οποίος μάλιστα ετοιμάζεται να εκπροσωπήσει την ελληνική γυμναστική σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τέταρτη συνεχόμενη διοργάνωση, αφού μετά την παρουσία του σε Αθήνα 2004, Πεκίνο 2008 και Λονδίνο 2012, προσκλήθηκε επίσημα και στους Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο ως διεθνής κριτής.

Οι εργασίες των Τεχνικών Επιτροπών θα ξεκινήσουν στο ξενοδοχείο “President” της Αθήνας την Παρασκευή (29/01) και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο (30/01), ενώ η αναχώρηση των αξιωματούχων είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή (31/01).
Η ατζέντα της συζήτησης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την προετοιμασία, τον έλεγχο και τον ορισμό κριτών ενόψει των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων που θα γίνουν τον προσεχή Μάιο και Ιούνιο στη Βέρνη, τον απολογισμό των διοργανώσεων του 2015 (ευρωπαϊκό πρωτάθλημα – Μονπελιέ, Ευρωπαϊκοί Αγώνες – Μπακού, Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας – Τιφλίδα), καθώς και τις προοπτικές της συμμετοχής των χωρών – μελών της UEG στο προ-Ολυμπιακό test event του Ρίο ντε Τζανέιρο και της εκπροσώπησής τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.